Inici -> Notícies UPC

El Centre de Dia Lluís Alcanyís celebra 25 anys de vida amb una jornada centrada en les addiccions amb perspectiva de gènere

dimarts, 26 de setembre de 2017

Silvia Gómez i Isabel Piñón presenten la jornada pel 25é aniversari del Centre de Dia Lluís Alcanyís

El Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real celebra el seu primer quart de segle en funcionament i treballant per donar "una nova vida" a desenes d'usuaris que cada any passen per les seues instal·lacions per a deshabituar-se, rehabilitar-se i reinserir-se després de patir algun tipus d'addicció. Per a commemorar la "impecable" trajectòria d'aquest servei, que s'ha convertit "en tot un referent en tota la Comunitat Valenciana", s'ha programat la Jornada de la Dona i de les Drogues, que tindrà lloc el 5 d'octubre a la Biblioteca Universitària del Coneixement. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i la cap de servei del centre, Isabel Piñón, han presentat la programació de la jornada, que tindrà lloc de 10.00 a 19.00 hores.

"El Lluís Alcanyís realitza un treball excepcional i tot açò es deu als seus professionals, que es bolquen en cada cas que els arriba i que no només atenen veïns de Vila-real, sinó també de tota la comarca", afirma Gómez. "Per açò, volem que aquesta jornada servisca per a donar a conéixer el centre a tots els ciutadans, però també per a presentar els seus professionals, que al llarg de 25 anys han ajudat moltes persones a eixir de situacions realment complicades, involucrant-se al màxim amb cada pacient", afirma. Per la seua banda, Piñón explica que el nom de la jornada es deu a la "cada vegada major participació de les dones en la vida social, que al seu torn també les fa més vulnerables al món de les addiccions, per la qual cosa hem volgut que les ponències tinguen un enfocament de gènere". 

La jornada del 5 d'octubre començarà a les 10.00 hores, amb la inauguració a càrrec de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, juntament amb l'alcalde, José Benlloch; la cap del Servei de Drogodependències de la Conselleria, M. Jesús Mateu, i la mateixa regidora de Sanitat, Silvia Gómez. A les 10.30 hores tindrà lloc la conferència inaugural, titulada "Revisió de les polítiques de drogues amb enfocament de gènere. La situació a Espanya i el seu reflex en la nova Estratègia Nacional sobre Drogues 2017-2024".

A les 12.30 hores hi haurà una taula redona sota el títol "Intervenció des de la perspectiva de gènere en els centres de dia". Després del dinar, a les 16.00 hores, es realitzarà la ponència "Aportacions interdisciplinàries en la perspectiva de gènere" i, a les 18.00 hores, la conferència "L'addicció és un maltractament. Del maltractament al bon tracte" clausurarà la trobada. L'assistència a la jornada és lliure i gratuïta, tot i que s'ha establit una adreça electrònica per a confirmar l'assistència (centredia@vila-real.es) i també es pot fer trucant al telèfon 964 547 140. "Esperem que els veïns s'animen a participar-hi per a conéixer millor les opinions dels especialistes que ens acompanyaran i per a aprendre molt més sobre les addiccions", indica Gómez. "Ningú està salvat de caure en una addicció i és important que tothom sàpia que tenim un centre de referència a la nostra ciutat que ens pot ajudar molt", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es