Inici

El model d'Administració electrònica de Vila-real guia la implantació de l'expedient digital en municipis de la Comunitat

tornar Imprimir

dijous, 28 de setembre de 2017

Noves tecnologies, Sala de premsa, Innovació

Reunió sobre l'Administració electrònica amb el regidor de Llíria Ferran Pina_1

El model d'Administració electrònica de Vila-real guia la implantació de l'expedient digital en municipis de la Comunitat

La implantació de l'Administració electrònica en l'Ajuntament de Vila-real servirà de model i guia per a impulsar la digitalització dels expedients i procediments administratius en altres municipis de la Comunitat. En concret, en el consistori valencià de Llíria, que s'ha fixat en el treball desenvolupat pel departament municipal de Noves Tecnologies durant l'últim any per a fer possible la tramitació 100% electrònica de tots els expedients, de manera que es guanya en eficàcia, agilitat i transparència en la gestió.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora d'Innovació i Noves Tecnologies, Mónica Mañas, han rebut al tinent d'alcalde de Llíria i regidor de Modernització, Ferran Pina, per a traslladar-los el procés seguit per l'Ajuntament i facilitar-los els documents i protocols que han convertit Vila-real en un referent en la implantació de l'e-Administració. En la reunió, han participat també la cap del departament, Pilar Monfort; el tècnic de Vila-real, Santi Manzano, i el responsable d'àrea en el consistori de Llíria, Javier Alamá.

"En l'Ajuntament de Vila-real, hem fet un esforç molt important en els últims mesos per a digitalitzar tot el procés de tramitació d'expedients i resolucions municipals; un treball llarg i costós que suposa un canvi organitzatiu molt important, per a convertir-nos en una administració 100% electrònica, adaptada als nous temps, més àgil, transparent i accessible en tots els procediments per a la ciutadania. Queda molt a fer, però servir de referència a altres municipis que comencen ara aquest procés ens indica que anem pel bon camí", assenyala Mañas. De fet, a més de Llíria, altres consistoris de la província s'han mostrat també interessats pel treball desenvolupat per Vila-real en aquest àmbit.

El departament municipal ha posat a la disposició de l'àrea de Modernització de Llíria la documentació i procediments generats durant el procés d'implantació de l'expedient electrònic. "Un treball ingent i detallat que estem orgullosos de compartir amb municipis del nostre entorn. Com a Ciutat de la Ciència i la Innovació que som, no solament és important oferir noves respostes als nous reptes, sinó també poder compartir el coneixement generat. Per açò, poder ajudar i marcar el camí a altres poblacions en un àmbit tan rellevant com és posar la tecnologia al servei de les persones, facilitar l'accés dels ciutadans al seu ajuntament, reduint els temps de resposta i la burocràcia i aprofundint en la transparència en la gestió dels expedients ens anima a seguir treballant en aquesta línia", assenyala Benlloch, president també de la recentment creada Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. 

L'alcalde ha felicitat la Regidoria d'Innovació i Noves Tecnologies pel treball realitzat que, assenyala, "col·loca Vila-real, una vegada més, com a referent en l'aplicació de solucions innovadores amb el fi últim de millorar la vida dels ciutadans".

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió sobre l'Administració electrònica amb el regidor de Llíria Ferran Pina
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es