Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real reconeix la tasca de la Policia Local com un cos referent que "garanteix la seguretat, la convivència i la pau"

divendres, 29 de setembre de 2017

Festa de la Policia Local 2017_3

Vila-real ha celebrat la tradicional festa de Sant Miquel, patró de la Policia Local, que, com cada any, ha tingut lloc a la plaça de Sant Ferran. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha passat revista i ha participat en el lliurament de medalles als treballadors que compleixen 25 anys en el cos, així com als membres jubilats d'enguany i al de major edat.

Gómez ha felicitat tots els membres de l'organisme per ser un referent i per la seua "dedicació a la ciutadania durant els 365 dies de l'any, vetlant per la seguretat, la convivència i la pau de tots els veïns". La regidora ha destacat la "gran tasca de tots i cadascun dels components d'aquest cos, especialment en moments com els actuals, en els quals l'amenaça i la inseguretat estan més presents que mai".

La jornada ha servit també per posar de manifest tot el treball del cos municipal policial, que, assenyala Gómez, "el converteix en l'espill en el qual molts organismes de tot el territori espanyol es volen veure reflectits". "Tenim una policia innovadora, pionera, formada i, per damunt de tot, solidària, ja que en algunes ocasions ha arribat a posar fins i tot la seua vida en perill per a protegir els altres, com és el cas de l'agent Alejandro Rodrigo Jiménez-Montesinos, que va actuar en un incendi en un habitatge i va rescatar una persona ferida, o el de David Martínez Pérez, que, ajudat per un veí, va reduir un lladre que portava una arma blanca, motius més que merescuts perquè l'Ajuntament els haja tramitat la Creu al Mèrit Policial amb distintiu roig enguany", afegeix.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha felicitat les 21 unitats que conformen el cos i ha recordat que la Policia Local de Vila-real va ser pionera fa 30 anys en educació viària, amb més de 80.000 alumnes formats, tot destacant "la important tasca d'ensenyar a conviure a les aules els nostres xiquets". A això se suma l'existència, també pionera, "d'una unitat canina especialitzada que té una especial cura pel benestar dels animals" i la referència internacional de la mediació policial. "El treball diari de la Policia Local dota de contingut la nostra marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació, amb iniciatives capdavanteres, que serveixen per a seguir avançant cap a una altra forma de fer policia. Per això, tota la ciutat se sent orgullosa d'aquest cos", conclou.

Més imatges de la festa de Sant Miquel, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Festa de la Policia Local 2017_2 Festa de la Policia Local 2017_1 Festa de la Policia Local 2017
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es