Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Convivència a les Aules obri una nova edició per a reflexionar sobre la crisi dels refugiats, el ciberassetjament i els drets LGTBI

diumenge, 1 d'octubre de 2017

Reunió del programa Convivència a les aules

La campanya Convivència a les Aules, que desenvolupen els departaments d'Educació i Policia Local entre estudiants de secundària dels centres docents de Vila-real, ha definit ja el projecte del curs 2017-2018. Demà, 2 d'octubre, començarà una nova edició, que arribarà als alumnes de 1r i 3r de l'ESO de tots els col·legis i instituts de la ciutat -inclòs el Laude British School i, per segon any, el Roda-, per a reflexionar sobre diverses temàtiques i prevenir l'assetjament escolar. Enguany, el lema del programa és: "Jo no veig cap frontera, i tu?"

En aquesta edició, a més de treballar conceptes com el ciberassetjament i el respecte cap a les persones LGTBI, incorporats en anys anteriors, es reflexionarà sobre els refugiats i la seua situació i se seguirà traslladant als alumnes el missatge de la no-violència per a lluitar contra l'odi i aconseguir una violència pacífica. El projecte, que es desenvolupa des de 2004, compta amb activitats com un comentari de text sobre el llibre interactiu El viatge, de l'autora Francesca Sanna, que tracta d'una família que ha de fugir del seu país a causa de la guerra i narra el viatge i les dificultats que troba en el camí.

El regidor d'Educació, Eduardo Pérez, i la inspectora, Rosana Gallardo, han mantingut una reunió amb els responsables del projecte per a analitzar els materials complementaris que s'incorporaran als tallers. "Després de 14 anys en funcionament, s'ha convertit en una eina fonamental per a treballar valors de pau, tolerància i respecte cap als altres, de manera que prevenim conductes violentes que no tenen cabuda ni a les aules ni a la nostra societat", conclouen.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es