Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

La Policia Local inicia un nou curs d'Educaciˇ viÓria que arribarÓ a 2.855 menors de diferents edats de Vila-real

dimarts, 10 d'octubre de 2017

Silvia Gˇmez i JosÚ Luis de Llago presenten la campanya d'educaciˇ viÓria 2017-2018

La Policia Local acaba d'iniciar un nou curs d'Educaciˇ viÓria -i ja van 31 edicions-, que fins al pr˛xim 10 de maig de 2018 arribarÓ a 2.855 alumnes dels diferents centres educatius de primÓria i secundÓria de Vila-real. La campanya es dirigeix als alumnes de cinc anys d'educaciˇ infantil; als cursos de 2n i 5Ú de primÓria i als de 2n i 3r d'ESO, tot i que tambÚ als pares i mares, amb els quals es treballaran aspectes relacionats amb aquesta matŔria, com per exemple el carnet per punts, el cinturˇ de seguretat o el xiquet dins del vehicle.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, i l'inspector JosÚ Luis de Llago, encarregat de l'organitzaciˇ de la campanya, han presentat la nova ediciˇ, que "seguirÓ vetlant per educar en convivŔncia i protegir des de la infÓncia". "Quan parlem d'educaciˇ viÓria no solament ens referim a circular dins d'un vehicle a motor, ja que abans que conductors els nostres xiquets sˇn vianants i han de saber com caminar pels carrers, com i per on creuar", explica Gˇmez, qui destaca que "els adults tambÚ juguem un important paper en aquest aspecte, ja que hem de ser conscients que ho observen tot i moltes vegades ens recorden normes molt bÓsiques".

L'objectiu, incideix De Llago, continua sent "mentalitzar tots els ciutadans de la importÓncia que tÚ circular correctament per a evitar els accidents i la seua gravetat". Amb aquest objectiu, el programa d'educaciˇ viÓria imparteix diferents matŔries en funciˇ de les edats. AixÝ, amb els xiquets d'educaciˇ infantil s'eduquen aspectes relatius al vianant (caminar per la vorera i creuar la calšada) i viatger (situat adequadament en el seient posterior, pujant i baixant al vehicle per la porta situada al costat de la vorera).

Amb els escolars del 2n curs d'educaciˇ primÓria es tracten matŔries relacionades amb la importÓncia i el significat de les normes i senyals de trÓnsit -tant per a vianants com a conductors- i s'intenten crear hÓbits de conducta relacionats amb el passatger. Ja en 5Ú curs es treballen qŘestions relatives a la circulaciˇ amb bicicleta, com la circulaciˇ per la dreta, senyalitzaciˇ de maniobres, utilitzaciˇ del casc o preferŔncia de pas en els encreuaments i es realitzen prÓctiques al Parc Infantil de TrÓnsit.

Per la seua banda, amb els joves de segon i tercer curs de secundÓria s'assimilen qŘestions relacionades amb la circulaciˇ amb vehicles a motor, als accidents de circulaciˇ -incidint en l'˙s del casc i el cinturˇ de seguretat- i les seues conseqŘŔncies, des del punt de vista fÝsic, mental i legal. A mÚs, s'estudia la Llei de seguretat viÓria, el Codi Penal i es tracten temes com el consum d'alcohol i drogues.

La Policia Local tambÚ treballa amb els alumnes del Centre d'Educaciˇ Especial La Panderola, amb els qui se segueix el procÚs d'integraciˇ perquŔ adquirisquen el major grau d'autonomia possible com a vianants i conductors de bicicleta per les vies p˙bliques.

Durant les ˙ltimes tres dŔcades, el Programa d'educaciˇ viÓria de Vila-real, pioner a la provÝncia, ha format mÚs de 80.000 alumnes de diferents edats. Gˇmez ha felicitat el cos de seguretat local per aquesta traject˛ria i perquŔ aquest mes rebrÓ el Premi a la Formaciˇ en Seguretat ViÓria, atorgat per la Fundaciˇ Espanyola per a la Seguretat ViÓria (Fesvial), que va dirigit a l'Escola de Formaciˇ de la Policia Local (Efopol) per la seua tasca en l'Ómbit de la seguretat viÓria.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es