Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua dota Vila-real amb 3.000 euros per les seues actuacions pel foment del valencià

divendres, 13 d'octubre de 2017

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) acaba de fer pública la resolució per la qual s'adjudiquen les ajudes de suport als ajuntaments que han signat un acord singular amb l'entitat per a la promoció i foment del valencià en aquest 2017. Dels cinc consistoris que rebran l'ajuda en tota la Comunitat Valenciana, Vila-real ha obtingut una quantia de 3.000 euros, que serviran per a sufragar part de les despeses del número 19 de la revista Font i de l'espectacle teatral que ha portat el Correllengua als col·legis de la ciutat.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha agraït a l'AVL la seua implicació i ha anunciat que aquesta aportació contribuirà a la inversió realitzada per a la publicació de la revista de recerca i estudis vila-realencs, que edita l'àrea que dirigeix i que es va presentar durant les festes de maig a la Casa dels Mundina. "Una publicació que serveix per a la divulgació de la cultura i la recerca locals escrita íntegrament en valencià que ara compta també amb la col·laboració de l'Acadèmia", indica.

D'altra banda, l'ajuda de l'AVL també serveix per a fer front a part de les despeses derivades de la contractació de l'espectacle teatral que ha portat durant el mes de setembre el Correllengua als diferents col·legis de Vila-real i a l'acte cívic. "El Correllengua, que es va celebrar a finals de setembre, va comptar amb la participació de Xarxa Teatre, que va portar la flama als centres educatius. Allí es va llegir un manifest en defensa de la llengua, que també es va proclamar en l'acte cívic que, com cada any, ha comptat amb una cercavila en el qual un any més s'han integrat el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la Colla Gegantera de Vila-real", recorda Cortells.

"Aquesta ajuda és molt ben rebuda per aquest Ajuntament, la Regidoria de Normalització Lingüística realitza una tasca impecable en la defensa i promoció del valencià. Aquesta quantitat servirà per a fer front a aproximadament la meitat de les despeses generades entre ambdues activitats, que cada any tenen un gran acolliment i notorietat", conclou l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es