Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local porta l'experiència de Vila-real en l'àmbit de la mediació fins a Brasil amb un curs per a 100 persones

dissabte, 14 d'octubre de 2017

La Policia Local de Vila-real continua exportant la seua experiència pionera en l'àmbit de la mediació policial i en els pròxims dies té una nova cita a l'estat brasiler de Rondônia. Un equip de la ciutat compost per cinc comandaments policials, als qui acompanyarà el tinent d'alcalde Javier Serralvo, qui fins ara ha ocupat la cartera de Seguretat Ciutadana, ha emprés hui el viatge que els portarà fins al país sud-americà, on el dilluns començarà un nou curs que durarà cinc dies i en el qual participarà un centenar de policies, entre militars i civils.

"Després de tres promocions brasileres formades presencialment a Vila-real, ara ens han convidat a anar fins al seu país perquè una unitat pionera i referent en la matèria com és la nostra puga seguir formant més especialistes en l'àmbit", explica Serralvo. A més, a la formació que s'impartirà durant la setmana, se sumen reunions amb comandaments policials de Brasil i amb representants polítics per a "explicar-los els avantatges d'aquest innovador mètode". "Sabem que ja estan treballant amb una nova perspectiva, un model que pretén que la intervenció policial tinga efectes pacificadors i estan comprovant els efectes, per això cada vegada hi ha més interés pels cursos", assegura.

En aquesta mateixa línia, la inspectora responsable de la Unitat de Mediació Policial, Rosana Gallardo, ha volgut mostrar la satisfacció del cos municipal per aquesta confiança. "Estem molt satisfets que seguisquen comptant amb nosaltres i que cada vegada hi haja més gent que prenga consciència que hi ha altres maneres d'intervenir en l'àmbit policial. La mediació, concretament, ofereix efectes pacificadors, que és el que es necessita en moments i situacions difícils, però parlem d'una actitud que darrere ha de tenir una aptitud; per això és tan important la formació", assenyala Gallardo.
Tant la inspectora como Serralvo destaquen també la bona relació amb els cossos de seguretat de l'estat de Rondônia. "La policia brasilera ha visitat ja Vila-real en tres ocasions per a formar els seus agents, per la qual cosa aquesta serà ja la quarta promoció de membres dels cossos de seguretat de Brasil que eixirà formada d'un dels nostres cursos. Però no serà l'última, ja que al març torna un nou grup a Vila-real", avança la inspectora.

L'Ajuntament de Vila-real va rebre a inicis d'enguany la Medalla do Mérito Governador Jorge Teixeira de Oliveira, concedida per la Secretaria de Seguretat del Govern de Rondônia, amb motiu dels serveis prestats a la seguretat pública d'aquest Estat brasiler, coincidint amb el segon curs intensiu de Mediació policial organitzat de manera conjunta per la Policia Local, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real, la Universitat Jaume I i l'Ivaspe. "Estem molt orgullosos de la nostra Policia Local, que fa més d'una dècada va iniciar un camí pioner pel qual el seu lema 'una altra forma de fer policia' s'ha convertit en tot un exemple per a la ciutat, l'Estat i per a països a milers de quilòmetres d'ací. Policies de diferents parts del món es fixen en els nostres agents com un referent a seguir en la promoció de la cultura de la pau i el diàleg", conclou Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es