Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat celebra diumenge que ve la setena edició amb més de 40 estands a la plaça Major

tornar Imprimir

dilluns, 16 d'octubre de 2017

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Alvaro Escorihuela presenta la VII Fira de la Solidaritat

La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat celebra diumenge que ve la setena edició amb més de 40 estands a la plaça Major

La plaça Major de Vila-real acollirà diumenge que ve, 22 d'octubre, la Fira de la Solidaritat i el Voluntariat, que arriba a la setena edició amb un total de 41 estands. ONG i entitats socials de tot tipus es donaran cita a l'esdeveniment, en el qual oferiran informació sobre l'activitat que desenvolupen i organitzaran una vintena de tallers, actuacions, concursos i jocs per a tots els públics i, especialment, perquè els més menuts participen i prenguen consciència de la importància de ser solidaris.

L'edil responsable de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha destacat que en aquesta edició se sumen dues noves entitats, enfront de les 39 de fa un any i les 33 del 2015. "Estem molt satisfets de comptar amb una participació tan alta, ja que això significa que la cita es consolida any rere any com una referència", assegura. "La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat compta cada vegada amb més associacions que mostren al món tot el que fan al llarg de l'any, ajudant gent de la nostra ciutat i també persones que ho necessiten en altres llocs del món, demostrant que som una societat solidària que sempre està al costat de qui més ho necessita", indica.

Entre les activitats programades al llarg de la jornada, destaca l'actuació La luna de África, organitzada per la Regidoria de Cooperació i Integració, que obrirà la programació a les 10.30 hores. Més tard, Alcer Castalia impartirà els tallers Lo tuyo me vale i Planta vida. A les 12.00 hores tindrà lloc un taller de bombolles de sabó i a les 12.30 h Aludme organitza un concurs d'avions de paper. L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA) ha preparat els tallers Imant libèl·lula i Segell i marcapàgines amb taps de plàstic, per a les 13.00 h i les 16.00 hores.

Per la seua banda, Pankara Ecoglobal ensenyarà a teixir mandales solidaris i EDC Natura oferirà una sessió de taitxí. A més, la Fundació Caixa Rural s'encarregarà de proveir als assistents amb suc, gràcies a la Taronja solidària, i per a acabar la jornada s'oferirà una sessió de balls de saló, a càrrec de Leo i Ana.

Al llarg de tot el dia, els estands de diverses associacions acolliran activitats com ara jocs de cartes africanes, la roda africana i la sopa de lletres africanes; un bingo sonor; Marca-li un gol a la desigualtat; Encerta amb la solidaritat i una visita dels escriptors de l'Associació Tirant lo groc. També hi haurà un mural de la solidaritat dissenyat pels xiquets de 6é de primària dels col·legis locals; el concurs La broqueta més saludable; els jocs infantils La piràmide de l'alimentació i Vols ser solidari?, un Joc de llavors i el taller de primers auxilis Com et sentiràs quan sigues gran.

"Esperem que els veïns s'animen a participar en les activitats programades, ja que estan fetes amb molta il·lusió per voluntaris de les associacions que han pensat en tots els públics per a donar a conéixer la tasca de cada entitat", explica Escorihuela. "Això és una mostra més de la solidaritat de la nostra ciutat, les ONG i associacions de la qual realitzen un gran treball de manera desinteressada en causes molt importants en l'àmbit social, humanitari i també de la salut per a ajudar als altres", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Programació de la VII Fira de la Solidaritat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es