Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil inicia el curs d'Autoprotecció escolar entre alumnes i professors dels centres educatius de Vila-real

dimarts, 17 d'octubre de 2017

Cursos d'autoprotecció escolar de Protecció Civil

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real ha iniciat un any més les jornades d'Autoprotecció escolar, que arribaran als diferents centres escolars de la ciutat. Els alumnes del col·legi Escultor Ortells han sigut els primers a rebre la formació, en la qual han aprés quins són els protocols d'actuació en situacions de risc dins del centre i com han d'actuar davant una emergència. El professorat també participa en els simulacres i rep una formació prèvia per a poder ensenyar als estudiants els mètodes d'evacuació de les seues classes i les formes de procedir.

Tal com explica el responsable del Servei Municipal, Ismael Solsona, "totes aquestes jornades comencen amb l'estudi dels protocols d'evacuació de cada centre i s'inicia una coordinació amb els docents perquè sàpien quines són les tasques que han d'exercir en cada cas". Posteriorment, se simula una situació de risc "que força a desallotjar completament el centre i en la qual participa el voluntariat de Protecció Civil, que avalua els exercicis realitzats i aporta solucions en cas de trobar alguna anomalia que no estiguera prevista en els plans operatius".

Solsona valora positivament l'alta participació, de més d'un 80%, ja que "l'exercici és voluntari i han de ser els centres escolars els qui sol·liciten la realització de les jornades". "Això demostra la preocupació per la seguretat dels nostres fills i la coordinació entre la comunitat educativa i el nostre Ajuntament", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Cursos d'autoprotecció escolar de Protecció Civil_2 Cursos d'autoprotecció escolar de Protecció Civil_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es