Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius de Vila-real arriben a la fase final amb tan sols tres propostes pendents d'executar

diumenge, 22 d'octubre de 2017

La sisena edició dels Pressupostos Participatius segueix avançant i, a punt de realitzar la setena convocatòria i en plena fase final, tan sols queden tres, de les 33 propostes, pendents d'executar.

La regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, ha fet un nou balanç de la situació dels pressupostos i assegura que "gran part de les peticions realitzades pels veïns està en fase d'execució i, en la gran majoria dels casos, a pocs dies de finalitzar-se".

Així, assenyala que actualment, la proposta de crear una rotonda al carrer del Cardenal Tarancón per a l'accés fluid i segur al col·legi Pius XII està en fase d'avantprojecte i es farà pròximament, mentre que la petició de realitzar una campanya per a la millora de la convivència entre cotxes, bicicletes i vianants està pendent d'execució, igual que l'ampliació del parc de la Panderola. Gil també ha destacat el gran nombre d'iniciatives engegades en els últims mesos, com el taller d'atenció a persones majors, dependents o amb discapacitat; la instal·lació de jocs adaptats per a xiquets amb discapacitat en els parcs infantils; l'asfaltat de carrers com el de les Corts Valencianes; la creació d'un aparcament per a camions; la campanya contra el maltractament animal; la creació de més passos adaptats en diversos carrers o la campanya sobre l'ús de l'intermitent, entre d'altres.

"Una vegada més, cal agrair tot el treball que es realitza des de totes les regidories implicades per a dur a terme cada proposta dels veïns, totes elles pensades per a millorar la seua qualitat de vida i la configuració de la ciutat", explica. Així mateix, lamenta que "la situació econòmica que l'Ajuntament pateix des de fa algun temps, a causa de les últimes sentències urbanístiques que encara arrosseguem del lamentable mandat del PP durant 16 anys, haja fet que alguns treballs s'hagen hagut d'allargar en el temps més del que ens haguera agradat".

No obstant això, Gil es mostra satisfeta per "l'alta implicació que han tingut els veïns sempre amb aquesta campanya" i assenyala el civisme de cadascuna de les propostes "totes elles centrades en temes socials, relacionats amb les persones i amb l'ecologia i el benestar i la seguretat".

"Els ciutadans són imprescindibles en qualsevol democràcia i per a aquest equip de govern progressista encara més, ells fan Vila-real, ells decideixen on volen que invertim els seus diners i nosaltres gestionem de la millor manera perquè tothom senta que l'escoltem i tenim en compte les seues peticions", indica la regidora, que anuncia que "en breu donarem a conéixer la setena edició dels pressupostos perquè proposen noves idees per al 2018. Segueix havent-hi molt per fer perquè Vila-real seguisca avançant", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es