Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real reforça la xarxa de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat a la província amb una exposició conjunta

tornar Imprimir

dimarts, 24 d'octubre de 2017

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Inauguració de l'exposició del Fons Valencià per la Solidaritat

Vila-real reforça la xarxa de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat a la província amb una exposició conjunta

Vila-real segueix treballant en el reforç de la xarxa de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat a la província i ho fa amb la mostra "Municipis valencians compromesos amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)", que obri les seues portes a la Fundació Caixa Rural Vila-real. "El nostre objectiu és incrementar la presència de Castelló en la xarxa, de la Junta Directiva de la qual forma part Vila-real i per a això comptem amb aquesta exposició que porta als municipis l'important treball de l'entitat per a afavorir la cooperació i la solidaritat internacional", explica el regidor de Cooperació i Integració i vocal de la Junta Executiva del Fons Valencià, Álvaro Escorihuela. 

L'exposició, impulsada pel Fons Valencià, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, la Diputació i la Fundació Caixa Rural Vila-real, té previst recórrer diferents poblacions de la província dins de la campanya de difusió empresa per l'entitat per a augmentar la seua implantació a Castelló. La mostra informa a la ciutadania sobre la importància de la cooperació descentralitzada municipalista i la labor de Fons Valencià per la Solidaritat per a afavorir-la. Els panells persegueixen sensibilitzar la infància i la joventut de la necessitat de cooperar per a aconseguir un món més just, ofereixen un espai de coneixement sobre els objectius de desenvolupament sostenible i motiven a la participació tant des de l'Administració com des de la ciutadania.

"L'Ajuntament de Vila-real ha apostat sempre per la cooperació, destinant un 0,7% del pressupost a aquest àmbit fins i tot durant els pitjors anys de la crisi, motiu pel qual a dia de hui som un referent en solidaritat en la província i a la Comunitat Valenciana", assenyala Escorihuela, qui incideix que un dels objectius a curt termini és "seguir reforçant la xarxa de municipis solidaris". 

L'exposició, que forma part de la campanya Promovent els ODS a Castelló, es podrà visitar de 17.30 a 20.30 hores i pretén, a més, emfatitzar sobre les accions que desenvolupa el Fons Valencià per la Solidaritat, que és l'única entitat que treballa la cooperació al desenvolupament en l'àmbit local directament amb els municipis, la qual cosa suposa la implicació directa dels socis en totes les fases del programa. El Fons associa actualment un centenar d'ajuntaments i una desena de mancomunitats amb l'objectiu de traure rendiment als esforços de les entitats locals en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, l'educació i la ciutadania global i atenció en emergències i atenció humanitària, en línia amb els principis de la Declaració de París i els plans directors dels principals donants, tant nacionals com internacionals.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'exposició del Fons Valencià per la Solidaritat_1 Inauguració de l'exposició del Fons Valencià per la Solidaritat_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es