Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Una quinzena de restaurants servirà olla de la Plana en la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real

dimarts, 31 d'octubre de 2017

Presentació de les VIII Jornades gastronòmiques Mengem a Vila-real... olla de la Plana

Una quinzena de restaurants de Vila-real participaran enguany en la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real¿ Olla de la Plana, que se celebren de l'1 al 30 de novembre, organitzades per la Regidoria d'Economia i l'Associació Gastronòmica de Vila-real, amb la col·laboració dels participants en l'Escola Taller del projecte T'Avalem d'hostaleria i restauració. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, acompanyat pel president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, ha presentat la nova edició, en la qual els comensals podran triar entre més de 50 entrants, primers i segons plats, "amb una gran quantitat de propostes on l'olla de la Plana serà la gran protagonista".

En aquesta edició, tal com explica l'edil, "volem fer un homenatge a la nostra gastronomia, però especialment a dues persones que ja no estan entre nosaltres i que són els principals protagonistes de l'impuls d'aquesta campanya". En aquest sentit, destaca el paper de Pepe Cabanes, el Dimoni, "que ens va acompanyar en cada edició i a qui volem homenatjar amb la presència del seu fill i successor en el restaurant, José Cabanes, com a convidat especial en el Jurat". "També volem recordar una peça clau d'aquesta aventura culinària que tant ha ajudat a estendre el nom de Vila-real en el món de la gastronomia i en la recuperació de les tradicions i que va batejar aquestes jornades, com és Pasqual Batalla, que donarà nom al concurs professional", apunta. 

El tradicional plat serà l'estrella de la jornada el pròxim dia 8, durant el concurs professional i la degustació popular, que comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l'Escola Taller d'hostaleria. Com cada any, els veïns podran degustar el guisat a canvi de l'aportació simbòlica d'un euro per cada plat, que es destinarà a la Fundació Manantial. El concurs comptarà amb un jurat d'excepció, com el professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelló, Ignacio Porcar; el bloguer gastronòmic, Sergio González; la presidenta de l'Associació d'Ames de Casa, Conchita Ibáñez; el crític gastronòmic Francisco González, així com el cuiner i propietari del restaurant Cal Paradís, amb una estrella Michelin, Miguel Barreda, i l'hostaler i fill del Dimoni, José Cabanes.

Els locals participants són El Miso, Parrilla Argentina El Gaucho, Defeli, Restaurant Espliego, Birbar Espai Gastronòmic Valencià, Restaurant Al d'Emilio, Bar Juani, La Barra del Sedre, Cervecería Los Maños, Tangerina Resto-bar, Bar Casa Rosa, Taberna Los Galgos, Bocateria Lluïsos, Rincón la Olivereta i Más que tapas, que oferiran menús des dels 12 fins als 25 euros. Com cada any, els comensals podran votar la millor olla a través d'un codi QR o dipositant una papereta en els establiments hostalers. El premi del sorteig serà un dinar o sopar per a dues persones. "Esperem que, igual que en anys anteriors, els vila-realencs i visitants de tota la comarca vinguen a Vila-real a degustar aquest plat tradicional tan nostre i de la bona cuina de la nostra terra que ens ofereixen els restaurants locals", indica Ochando.

Tota l'oferta culinària i informació, en el blog http://jornadasgastronomicasvila-real.blogspot.com.es/ i al perfil de Facebook de Jornades Gastronòmiques.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

VIII Jornades gastronòmiques Mengem a Vila-real... olla de la Plana_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es