Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius obrin dilluns que ve la fase de presentació de propostes a incloure en els comptes de 2018

dissabte, 4 de novembre de 2017

VIII Pressupostos Participatius_1

Per seté any consecutiu, la Regidoria de Participació Ciutadana convida als vila-realencs a decidir en què volen que s'invertisca una part dels pressupostos municipals de 2018. Entre dilluns que ve, 6 de novembre, i el dia 12 tindrà lloc la primera fase dels VII Pressupostos Participatius, destinada a la recollida de propostes. Aquesta fase està oberta a tots els veïns, fins i tot als menors d'edat.

"Qui desitge fer un suggeriment o donar una idea a l'Ajuntament d'allò que considera necessari que s'incloga en els comptes municipals del pròxim any pot presentar una sol·licitud al departament d'Atenció i Tràmits, situat a la planta baixa de l'Ajuntament, on es facilitarà el formulari pertinent", explica la regidora de l'àrea, Gemma Gil. Les propostes també es podran presentar sense eixir de casa, a través de la pàgina http://pressupostosparticipatius.vila-real.es.

"Com cada any, volem escoltar la veu dels ciutadans, que són els vertaders protagonistes i aquells que millor poden transmetre'ns les seues necessitats o desitjos perquè, dins de les possibilitats de l'Ajuntament, es facen realitat", assenyala Gil, qui recorda la facilitat de participar en el procés. Els veïns podran realitzar propostes, bé siguen inversions, obres noves, de manteniment o propostes de formació, fins al 12 de novembre. Posteriorment, el dia 18, el Centre Cívic María de Luna acollirà el Fòrum de Pressupostos Participatius, en el qual es presentaran les propostes de les diferents associacions veïnals i s'estudiaran aquelles realitzades pels veïns de manera individual. Una vegada debatudes, es redactarà el llistat d'iniciatives que es presentaran a votació popular. Aquesta última fase de votació tindrà lloc del 22 al 28 de novembre, període en el qual els veïns podran votar i ordenar les propostes, segons les seues preferències. En aquest cas, seran els empadronats majors de 16 anys els qui podran votar de manera presencial a l'Ajuntament o en línia.

"A Vila-real, tots decidim", indica la responsable de Participació Ciutadana. "Asfaltat, transport públic, jardins, reciclatge, enllumenat, accessibilitat, voreres, seguretat viària, campanyes de conscienciació... totes les idees són benvingudes i volem que els ciutadans s'impliquen en la millora de la ciutat oferint idees perquè entre tots fem la ciutat que tots volem", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es