Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El Consell augmenta en 200.000 euros el pressupost de Serveis Socials per a Vila-real i crearà un nou centre d'atenció precoç a menors

dilluns, 6 de novembre de 2017

Alvaro Escorihuela detalla els pressupostos de la Generalitat per a Serveis Socials de Vila-real

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 2018 contemplen un nou augment de la partida destinada a la Regidoria de Serveis Socials, amb 200.000 euros més que el 2017 i una línia per a la creació del primer Centre d'Atenció Precoç (CAP) per a xiquets amb problemes de desenvolupament. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, qui ha valorat de manera molt positiva l'aportació que rebrà Vila-real a través de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. "El Govern del Botànic es va proposar rescatar persones i ho està fent, malgrat el deute que va deixar el PP a les arques de la Generalitat", indica i assegura que "per a l'actual equip els Serveis Socials són una prioritat".

En concret, Vila-real comptarà el 2018 amb 667.000 euros per part del Consell destinats als Serveis Socials generals, enfront dels 435.000 d'aquest exercici. "És un increment de més de 200.000 euros, que se suma als 100.000 euros anuals de més que hem rebut el 2016 i també el 2017", assegura. "En global", afegeix, "entre els Serveis Socials generals i els diferents programes específics tindrem prop de 900.000 euros en la partida, enfront dels 330.000 euros del 2015, la qual cosa significa que el Govern del Botànic triplica el que aportava l'anterior govern a la nostra ciutat".

"Estem a l'espera d'algunes directrius per part de la Conselleria, però l'objectiu és aprofitar part d'aquest augment per a contractar nou personal de reforç per a la Regidoria amb nous perfils professionals que milloren el servei que es presta", detalla. Altres serveis específics inclosos en la partida de Serveis Socials i que també han notat l'increment del finançament en els últims anys són els del Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i la Infància (Seafi), que ha passat de tenir 31.000 euros pressupostats el 2015 als 51.000 d'ara. A aquest se suma el centre de dia de menors Espardenyers, que ha passat de 37.000 a 53.000 euros, i la coneguda com a Agència AMICS, que passa de 10.000 a 20.000 euros.

No obstant això, una de les principals novetats que arribarà a Vila-real el 2018 i en les quals ja treballa la Conselleria es troba dins de l'àmbit de l'atenció a persones amb diversitat funcional. "Se'ns ha concedit una línia nominativa de 68.000 euros per a l'engegada d'un nou servei, com serà el futur Centre d'Atenció Precoç (CAP), on s'oferirà tractament especial assistencial i preventiu per a xiquets d'entre zero i sis anys amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d'origen prenatal, perinatal o postnatal", explica.

El servei se situarà al Centre Cívic María de Luna, "un espai que ofereix tots els requisits necessaris i a penes necessita adequació, simplement mobiliari i, a més, es troba situat enfront d'un centre d'atenció primària", apunta. En principi, està previst que l'equip de professionals atenga un màxim de 35 xiquets, encara que tal com assegura l'edil, a mitjà i llarg termini, i en funció de la demanda, podria duplicar la seua capacitat, ja que també s'espera que atenga xiquets de fora de Vila-real. "Estem molt satisfets amb el Govern de la Generalitat, ja que demostra el seu compromís i la seua paraula dia a dia; nosaltres estem complint amb les persones i donant resposta a les seues necessitats perquè ningú es quede pel camí", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es