Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'experiència escènica de Juli Mira apadrina la 20a edició d'un Cineculpable amb 36 curts en la Secció Oficial

tornar Imprimir

dimarts, 7 de novembre de 2017

Joventut, Sala de premsa, Cultura

Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_4

L'experiència escènica de Juli Mira apadrina la 20a edició d'un Cineculpable amb 36 curts en la Secció Oficial

El culpable que l'engranatge del vinté aniversari del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real comence a rodar té nom propi: Juli Mira. L'actor alcoià amb una àmplia trajectòria en teatre, cinema, televisió i doblatge i conegut per papers com el de Blasco Ibáñez en el telefilm Cartas de Sorolla es posarà les emblemàtiques manilles i apadrinarà una de les edicions més especials del certamen, que ja ha seleccionat els 36 curtmetratges que projectarà del 20 al 23 de novembre a l'Auditori.

36 obres -26 en la Secció Oficial i 10 en la Secció Provincial- d'entre les 526 dels cinc continents rebudes enguany, que passaran a formar part de la història de Cineculpable i que aspiren a coronar el palmarés que es donarà a conéixer en la gala del 24 de novembre.

"Accepte el grau de culpabilitat amb totes les conseqüències", ha assenyalat entre rialles Juli Mira durant la seua visita aquest dimarts a Vila-real, acompanyat per la regidora de Joventut, Gemma Gil, i la coordinadora de Cineculpable, Sonia de la Vega. "És un honor comptar amb un Culpable tan entranyable", han destacat. Entranyable i amb vincles culpables, ja que Mira va ser un dels protagonistes del reconegut curtmetratge Última sessió, de l'onder Natxo Fuentes, projectat en l'edició de 2014 del festival vila-realenc.

El veterà actor Juli Mira (Alcoi, 1949), apadrinarà una edició de Cineculpable que a més de pel 20é aniversari destaca pel seu rècord en participació: 526 obres rebudes de 30 països -un 10% més que l'any passat- i que repartirà 7.800 euros en premis en set categories.

Mira és un dels intèrprets més reconeguts del panorama catalonoparlant. Destaca per haver donat vida a personatges il·lustres com Blasco Ibáñez (Cartas de Sorolla, RTVV) o els seus papers per a la gran pantalla: Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt; El mar, d'Agustín Villaronga; La isla del holandés, de Sigfrid Monleón; Les veus de la nit, de Salvador García; o Ens veiem demà, de Xavier Berraondo. En televisió destaquen les seues interpretacions en sèries com Hospital Central o Cuéntame i els seus múltiples treballs per a Canal 9 (Herència de Sang; A flor de pell; Les moreres; Negocis de Família) i TV3 (Porca Misèria; Ventdelplà).

Actualment treballa en un projecte per a la nova televisió valenciana que prefereix guardar. Sí s'ha referit a la situació actual del sector audiovisual valencià que -ha dit- "sempre està partint de zero, com ara. Esperem que puguem arribar a algun punt". També ha mencionat com ajuden a aquest sector propostes com Cineculpable: "Són imprescindibles. Festivals com aquest poden salvar la inquietud de fer coses culturalment importants", ha conclòs.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_3 Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_2 Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es