Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'experiència escènica de Juli Mira apadrina la 20a edició d'un Cineculpable amb 36 curts en la Secció Oficial

dimarts, 7 de novembre de 2017

Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_4

El culpable que l'engranatge del vinté aniversari del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real comence a rodar té nom propi: Juli Mira. L'actor alcoià amb una àmplia trajectòria en teatre, cinema, televisió i doblatge i conegut per papers com el de Blasco Ibáñez en el telefilm Cartas de Sorolla es posarà les emblemàtiques manilles i apadrinarà una de les edicions més especials del certamen, que ja ha seleccionat els 36 curtmetratges que projectarà del 20 al 23 de novembre a l'Auditori.

36 obres -26 en la Secció Oficial i 10 en la Secció Provincial- d'entre les 526 dels cinc continents rebudes enguany, que passaran a formar part de la història de Cineculpable i que aspiren a coronar el palmarés que es donarà a conéixer en la gala del 24 de novembre.

"Accepte el grau de culpabilitat amb totes les conseqüències", ha assenyalat entre rialles Juli Mira durant la seua visita aquest dimarts a Vila-real, acompanyat per la regidora de Joventut, Gemma Gil, i la coordinadora de Cineculpable, Sonia de la Vega. "És un honor comptar amb un Culpable tan entranyable", han destacat. Entranyable i amb vincles culpables, ja que Mira va ser un dels protagonistes del reconegut curtmetratge Última sessió, de l'onder Natxo Fuentes, projectat en l'edició de 2014 del festival vila-realenc.

El veterà actor Juli Mira (Alcoi, 1949), apadrinarà una edició de Cineculpable que a més de pel 20é aniversari destaca pel seu rècord en participació: 526 obres rebudes de 30 països -un 10% més que l'any passat- i que repartirà 7.800 euros en premis en set categories.

Mira és un dels intèrprets més reconeguts del panorama catalonoparlant. Destaca per haver donat vida a personatges il·lustres com Blasco Ibáñez (Cartas de Sorolla, RTVV) o els seus papers per a la gran pantalla: Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt; El mar, d'Agustín Villaronga; La isla del holandés, de Sigfrid Monleón; Les veus de la nit, de Salvador García; o Ens veiem demà, de Xavier Berraondo. En televisió destaquen les seues interpretacions en sèries com Hospital Central o Cuéntame i els seus múltiples treballs per a Canal 9 (Herència de Sang; A flor de pell; Les moreres; Negocis de Família) i TV3 (Porca Misèria; Ventdelplà).

Actualment treballa en un projecte per a la nova televisió valenciana que prefereix guardar. Sí s'ha referit a la situació actual del sector audiovisual valencià que -ha dit- "sempre està partint de zero, com ara. Esperem que puguem arribar a algun punt". També ha mencionat com ajuden a aquest sector propostes com Cineculpable: "Són imprescindibles. Festivals com aquest poden salvar la inquietud de fer coses culturalment importants", ha conclòs.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_3 Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_2 Presentació de Juli Mira com a Culpable del Cineculpable 2017_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es