Inici

El documental 'Passos de sant Pasqual' arriba a la pantalla per acostar la figura del patró de Vila-real en el centenari de la concessió del patronat

tornar Imprimir

divendres, 10 de novembre de 2017

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

Estrena de 'Passos de sant Pasqual'

El documental 'Passos de sant Pasqual' arriba a la pantalla per acostar la figura del patró de Vila-real en el centenari de la concessió del patronat

Dimarts que ve, 14 de novembre, es commemora que fa 100 anys la Santa Seu va acceptar la petició de Vila-real i va decretar oficialment el patronat de sant Pasqual sobre la ciutat. Amb motiu d'aquesta efemèride, la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, l'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real han estrenat el documental Passos de sant Pasqual, un audiovisual que segueix la història i la vida del patró de Vila-real pels territoris en els quals va deixar va deixar la seua empremta abans d'arribar a la ciutat. 

L'audiovisual parteix d'un exhaustiu treball de recerca i documentació, realitzat per Abel Campos i Lluís Puig, amb testimoniatges d'experts, com la mare María Dolores Pérez, abadessa del convent de Sant Pasqual; l'historiador Jacinto Heredia; el zelador del culte del Sant Calze de la catedral de València, Jaime Sancho Andreu; o el capellà d'Alconchel de Ariza i Torrehermosa, Ignacio Solanas Donoso. Per a gravar les entrevistes, el documental es desplaça als paisatges i municipis en els quals va viure el frare -de Torrehermosa i Alconchel a Jumilla, Elx, Monforte o València-, amb especial èmfasi a Vila-real i a la basílica i convent de Sant Pasqual. Durant els 14 minuts de durada del documental, per al qual s'han utilitzat les últimes tecnologies audiovisuals, el film aborda qüestions com el significat dels cordonets, la seua infància a Saragossa com a pastor o la història dels tres colpets del sant; temàtiques en les quals s'ha aprofundit en la sèrie de vídeos curts difosa a través de les xarxes socials en els últims mesos. 

"El resultat és un treball formidable, molt professional, exhaustiu i totalment compromés amb el nostre principal objectiu, que és la promoció de Vila-real a través del seu principal recurs, el religiós, a través de la nostra figura més emblemàtica", assenyala el tinent d'alcalde Emilio M. Obiol, representant de l'Ajuntament en la Fundació de Sant Pasqual. "Aquest treball audiovisual forma part del full de ruta de l'Ajuntament en matèria turística i marcarà un abans i un després, gràcies a la imatge i al que representa sant Pasqual per a la ciutat", incideix el regidor de Turisme, Diego A. Vila. 

Després de l'estrena del documental, la commemoració del Centenari del Patronat de Sant Pasqual continua diumenge 19 de novembre, amb la missa pontifical que oficiarà el bisbe Casimiro López a la basílica (18.30 hores). Les activitats commemoratives es completen amb la distribució d'una postal estampa que reprodueix el decret amb el qual el Vaticà va concedir el patronat de sant Pasqual sobre Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Estrena de 'Passos de sant Pasqual'_3 Estrena de 'Passos de sant Pasqual'_4 Estrena de 'Passos de sant Pasqual'_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es