Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El projecte europeu MEDES avança en la creació d'un segell de qualitat per a promoure la mediació escolar en la UE

tornar Imprimir

dissabte, 11 de novembre de 2017

Sala de premsa, Cooperació, Solidaritat i Integració

Reunió del projecte MEDES a Sacile_2

El projecte europeu MEDES avança en la creació d'un segell de qualitat per a promoure la mediació escolar en la UE

El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, ha participat aquesta setmana a la localitat italiana de Sacile en la cinquena reunió transnacional del projecte europeu MEDES, que lidera Vila-real per a la promoció de la mediació escolar a Europa. La trobada ha servit per a l'intercanvi de bones pràctiques mediadores i avançar en els objectius del programa, finançat pel programa europeu Erasmus+, entre els quals es troben l'elaboració d'un manual de la mediació escolar i un segell de qualitat de les pràctiques mediadores a Europa. 

A més de Vila-real i l'Ajuntament de Sacile, en el projecte MEDES participen l'IES Miralcamp, l'Istituto Comprensivo di Sacile, l'Associació Educativa El Porc Espí i la Cooperativa Ítaca. Representants de les entitats implicades han participat en la trobada, en la qual, a més d'afrontar l'organització de l'última fase del projecte, que conclourà el 2018, han pogut compartir les bones pràctiques i experiències que, des de fa ja una dècada, han convertit Vila-real en una de les referències en l'aplicació d'estratègies mediadores per a la prevenció o resolució de conflictes en l'àmbit escolar, educatiu i social. En aquesta línia, els docents i pares del Istituto Comprensivo, així com formadors i educadors, han pogut aprofitar la presència a Sacile de la directora de l'IES Miralcamp, María Ángeles Alba, i del docent i formador en mediació Francisco José Usó, així com representants de l'Associació Educativa El Porc Espí, per a conéixer les experiències i bones pràctiques en aquest camp.

"Vila-real, amb les experiències pioneres de l'IES Miralcamp, és un dels principals referents en l'aplicació pràctica de la mediació escolar i tot aquest cabal d'experiència el posem a la disposició del projecte europeu per a promoure i afermar una metodologia de la qual ens sentim particularment orgullosos, perquè suposa l'ús de la paraula i l'empatia per a resoldre situacions de conflicte que, en un àmbit com l'educatiu, poden resultar particularment nocives", assenyala Escorihuela, qui recorda que Vila-real lidera aquest programa europeu. En la reunió, s'ha abordat també la participació dels alumnes en les XI Jornades d'Alumnes Mediadors de l'IES Miralcamp o la pàgina web del projecte. 

L'objectiu del projecte MEDES és harmonitzar una nova aproximació metodològica de la mediació escolar que tinga també en compte els resultats de l'anomenada mediació humanística italiana, per a crear un procediment innovador aplicable a l'àmbit europeu. Per a aconseguir aquest objectiu, a més de crear un manual d'ús de la mediació, que serà presentat i posat a la disposició de la població en línia quan finalitze el projecte, el programa incideix en la formació d'adults i joves, aquests últims seleccionats entre els estudiants dels dos instituts col·laboradors. Els alumnes es trobaran en una setmana de treball, socialització i experiència comuna a Vila-real el pròxim mes de març; posteriorment, a Sacile, al maig. Aquesta última trobada s'emmarcarà en la conclusió del projecte i presentació dels resultats.

Mentrestant, la taula de coordinació del projecte ha llançat un concurs d'idees entre els alumnes mediadors (formats i en formació) dels dos centres docents participants amb l'objectiu de dissenyar el logo que serà utilitzat per a la certificació de qualitat MEDES de les entitats educatives que vulguen aplicar el mètode. Aquest segell de qualitat certificarà, en els pròxims anys, l'estàndard de qualitat de la mediació escolar.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del projecte MEDES a Sacile Reunió del projecte MEDES a Sacile_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es