Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de Vila-real impulsa una campanya de control de l'ús del telèfon mòbil durant la conducció

diumenge, 12 de novembre de 2017

La Policia Local de Vila-real, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT), inicia demà una campanya de vigilància i control de l'ús del telèfon mòbil durant la conducció. La Unitat de Trànsit del cos serà l'encarregada de dur a terme els controls, que es perllongaran fins al pròxim dia 19, en col·laboració amb la Unitat de Resposta Policial (URP).

Tal com assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, "la distracció al volant constitueix una de les principals causes dels accidents i l'ús indegut del telèfon mòbil és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un sinistre". En aquest sentit, destaca que "després d'un minut i mig de parlar pel mòbil, fins i tot amb mans lliures, el conductor no percep el 40% dels senyals, la velocitat mitjana baixa un 12%, el ritme cardíac s'accelera bruscament i es tarda més a reaccionar". De fet, segons diversos estudis, la perillositat per un ús inadequat pot arribar a ser equiparable a la conducció amb excés d'alcohol. 

"El telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d'urgència o de necessitat, però un mal ús pot ser perillós", assegura. Per això, es recomana no atendre el telèfon mentre es condueix i també evitar telefonar a una persona si sabem que va conduint, ja que "tots som responsables". L'incompliment de la normativa és considerada una infracció greu multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es