Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Els horts urbans Fila 13 adjudiquen dues parcel·les a usuaris en llista d'espera i programen la renovació de contractes

diumenge, 12 de novembre de 2017

Adjudicació de parcel·les dels horts urbans

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real acaba d'adjudicar a dos usuaris en llista d'espera dues parcel·les lliures dels horts urbans. El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, explica que, "tot i que en l'actualitat tot el recinte està al complet, sempre hi ha algun cas de persones que renuncien a seguir fent ús del seu espai, per la qual cosa aprofitem per a donar pas a altres veïns que sí desitgen aprendre a conrear".

En aquest sentit, anuncia que 32 de les parcel·les en ús venceran el contracte l'any que ve, per la qual cosa tornaran a ser sortejades al mes d'abril. "El 2018 es compliran tres anys des de la creació dels horts urbans i les persones que han ocupat terrenys des del primer dia -abans de l'ampliació del projecte- i han fet renovacions anuals hauran assolit el màxim establert", explica. "No obstant això", puntualitza, "tots ells podran tornar a sol·licitar parcel·la i, en cas que se'ls adjudique, s'intentarà que tornen a ocupar aquesta, ja que molts han realitzat xicotetes inversions en material de reg o altres elements necessaris per als seus cultius". En tot cas, aquells que es presenten per primera vegada també tindran opcions d'obtenir l'adjudicació, ja que, de moment, se sap que hi haurà quatre apartats lliures per a nous usuaris. "Estem treballant en un canvi d'ordenança, perquè es puga aplicar ja a l'abril, per la qual cosa una vegada estiga tot a punt anunciarem amb temps els terminis perquè tothom puga participar".

En total, els horts urbans Fila 13 compten amb 43 parcel·les, amb 40 metres quadrats aproximadament cadascuna, tres més de 73 metres per a associacions i una més per a compostatge. El 44% dels espais està ocupat per veïns majors de 45 anys; el 29% són jubilats, i el 27% són estudiants o treballadors a temps parcial.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es