Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

L'hort sostenible de la campanya Naturalment obri al públic en horaris guiats per a afavorir la interacció amb l'entorn

dimarts, 14 de novembre de 2017

Hort sostenible Naturalment_2

L'hort sostenible de la campanya Naturalment, que en els últims mesos s'ha dedicat a la transformació d'un solar en desús en un jardí agrícola amb criteris ecològics i de permacultura, ha iniciat una nova fase, destinada a afavorir la interacció dels usuaris amb els cultius i l'entorn. Amb aquest objectiu, el solar situat al carrer de Manuel Montesinos -antic parc caní- incrementa substancialment l'horari i estarà obert els dilluns (10.00-12.00 hores), els dimecres i divendres (17.00-19.00 hores) i els dissabtes (10.00-13.00 hores). L'horari d'obertura estarà guiat per responsables de la campanya i se suma als tallers de la programació, que continua aquest diumenge amb la construcció d'una arenera.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha presentat les novetats de la campanya acompanyat per Elena Archilés, de l'empresa Clap Educació Activa, encarregada del desenvolupament de les activitats, i per Gloria Castellanos, una de les usuàries habituals del solar. Tots ells han posat en relleu el treball desenvolupat en la transformació de l'hort en els últims mesos, a partir de les iniciatives dels usuaris i dels tallers que es desenvolupen els diumenges, amb periodicitat mensual. L'última incorporació a l'hort sostenible ha sigut un xicotet estany, on l'organització tramita ja amb la Generalitat la possible introducció del fartet, espècie autòctona en perill d'extinció. 

"En aquests tres últims mesos ampliarem els horaris, perquè l'hort estiga disponible els dilluns i dissabtes al matí i els dimecres i divendres a la vesprada, de manera que els veïns que no puguen acudir als tallers o en un horari determinat puguen venir un altre dia i poder acabar les activitats que estiguen duent a terme", explica Sancho. En la mateixa línia, la responsable de Clap Educació Activa, detalla que l'obertura entre setmana i els dissabtes respon a la demanda plantejada pels mateixos usuaris del solar. "En les enquestes de satisfacció que passem després de cada taller, molts ens deien que accedir només una vegada al mes al solar, en els tallers mensuals, els sabia a poc i, per això, vam plantejar a l'Ajuntament la possibilitat d'obrir l'hort sostenible, perquè la gent poguera accedir de manera lliure, continuar les seues activitats o, simplement, gaudir de l'entorn", assenyala Archilés. "Com a usuària, estic encantada amb l'obertura del solar, perquè és cert que, amb només una vegada al mes, no donava temps a desenvolupar totes les activitats. Quan venim, treballem molt, però ho passem molt bé i és una manera d'alliberar estrés que recomane a tots", assenyala la usuària Gloria Castellanos. 

Els horaris d'obertura compten amb l'assistència de personal especialitzat per a la dinamització d'activitats, sempre relacionades amb el desenvolupament de l'hort sostenible, encara que l'accés és completament lliure. "Volem que siga un parc més, un hort de tots i totes, perquè qui vulga puga venir en els horaris establerts i gaudir de l'entorn. Ací trobaran persones especialitzades per a ajudar-los i dirigir les activitats si és necessari", agrega Archilés. 

A més del taller de construcció d'una arenera d'aquest diumenge, la campanya Naturalment prepara ja per al mes de desembre un taller de consum responsable, que s'impartirà en el marc de la II Trobada d'Artesans. La trobada tindrà lloc el 16 de desembre a la Casa de la Festa, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Teatre.

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Hort sostenible Naturalment Hort sostenible Naturalment_1 Hort sostenible Naturalment_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es