Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

La basílica de Sant Pasqual renova la il·luminació exterior per a millorar la visibilitat i guanyar en estalvi i eficiència energètica

dimarts, 14 de novembre de 2017

Hui es compleixen 100 anys des que la Santa Seu acceptara la petició de la ciutat i decretara oficialment el patronat de sant Pasqual sobre Vila-real. Una efemèride que ha suposat la celebració de diversos actes al llarg de l'any per a commemorar aquesta fita històrica, als quals se suma ara la renovació de la il·luminació exterior del temple, amb la qual es pretén dotar de major visibilitat la façana de la basílica. 

El regidor de Territori, que també engloba l'àrea de Patrimoni, Emilio M. Obiol, explica que "el 2017 és un any de festa per a Vila-real i aquesta actuació es fa més que necessària per a seguir ajudant a promocionar el nostre patrimoni, al mateix temps que obtenim una instal·lació més moderna i que ens ajuda a reduir costos". Per a açò, el projecte de renovació de la il·luminació exterior de la basílica suposa una inversió de 10.000 euros i la substitució de les bombetes que actualment il·luminen el temple per altres de més eficients, a càrrec d'una empresa del municipi. "Hem renovat tota la instal·lació, substituint l'enllumenat existent, ja obsolet, per canons i llums de tipus led, per tal d'aconseguir una major eficiència energètica i estalviar en la factura", explica. 

Els nous punts de llum se situaran en zones com l'entrada i els campanars, de manera que es dota de nova imatge l'edifici i es millora la seua visibilitat. "En un any com a aquest, en el qual celebrem que sant Pasqual és el nostre patró des de fa ja un segle, no podíem deixar passar l'oportunitat de renovar una cosa tan important per a un dels edificis més significatius de la ciutat, tant des del punt de vista espiritual com del patrimoni i com a recurs turístic", indica Obiol.

Dins dels actes commemoratius del Centenari del patronat de sant Pasqual, diumenge que ve, 19 de novembre, tindrà lloc una missa pontifical, oficiada pel bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López. La santa missa tindrà lloc a les 18.30 hores i comptarà amb la col·laboració d'entitats locals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es