Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La Casa de la Dona atén 33 dones víctimes de violència masclista el 2017 a Vila-real

dijous, 16 de novembre de 2017

Rosario Royo presenta la programació del 25N de 2017

La Regidoria d'Igualtat ha atés, del començament d'any ençà, 33 dones víctimes de violència de gènere, la mateixa xifra que el 2016. Així ho ha anunciat la regidora de l'àrea, Rosario Royo, que ha presentat la programació especial impulsada pel departament per a commemorar el 25N, Dia per a Combatre la Violència contra la Dona. 

De totes les atencions, 11 són usuàries d'anys anteriors i 22 consten com a noves altes, entre les quals es troben dues menors de 18 anys. Les usuàries que han acudit al servei tenen de mitjana entre 31 i 40 anys i 20 d'elles compten amb el terminal de teleassistència Atempro, que ofereix una atenció personalitzada, assessorament i suport psicològic. "Vivim una autèntica xacra que aquest 2017 al nostre país s'ha emportat la vida de 44 dones, huit menors i encara s'investiguen tres casos", indica Royo, que recorda que la violència masclista ha deixat 20 menors orfes. "L'Ajuntament de Vila-real ratifica el seu pacte explícit de rebuig de la violència de gènere i la seua intenció de continuar treballant fins a aconseguir la seua eradicació", afirma l'edil, "perquè tenim la convicció que la tolerància zero contra la violència ha de ser un valor de la societat en el seu conjunt. És la nostra paraula, són els nostres valors".

"Tot i que hi ha més conscienciació, encara segueix havent-hi molt poques dones que s'atreveixen a interposar una denúncia contra el seu agressor i, si no denuncien, el seu cas queda silenciat, per açò és molt important que qualsevol persona, de l'entorn familiar o veïnal, a la mínima sospita d'un maltractament, ho pose en coneixement de les autoritats perquè se'ls puga facilitar l'ajuda necessària", detalla Royo. En aquest sentit, la regidora ha posat de manifest "el gran treball realitzat des de la Casa de la Dona, on encara s'ha d'incorporar un agent d'Igualtat, el procés de selecció del qual està en marxa i esperem que prompte puga cobrir-se". 

Aquesta tasca d'atenció directa es complementa amb les campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista, de la mà de la Fundació Isonomia de l'UJI i els tallers Igualtat en Ruta, a més del projecte Bésame 2.0, de l'educadora d'Igualtat Ana Esteve i l'artista Pepa Cases. "Les campanyes estan tenint molt bona acollida entre els joves, que estan més sensibilitzats i saben que tenen a la seua disposició un servei al qual dirigir-se per a aclarir dubtes o demanar ajuda i evitar caure en una relació tòxica", detalla.

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha organitzat l'obra de teatre Com quedem?, que es representarà de manera gratuïta dissabte que ve, dia 18, a les 19.00 hores, a l'IES Francesc Tàrrega, dirigida especialment a un públic juvenil. A aquesta activitat se suma la presentació, per part de la Conselleria d'Educació i Cultura, de la campanya RQRQR, centrada en la detecció de micromasclisme en els centres educatius (divendres 24, 12.00 h, Els XIII), a més de cursos de formació en igualtat en els centres docents, en col·laboració amb el Cefire. El 25N, la Casa dels Mundina acollirà, a les 19.00 hores, un recital poètic a càrrec de Rosa M. Villarroig, que estarà acompanyada a la guitarra per Paco Nomdedéu i, tot seguit, es llegirà el manifest aprovat per unanimitat en l'últim Ple. "El nostre compromís contra la violència de gènere és ferm i des de tots els organismes treballem per a eradicar-la, però és una responsabilitat de tots", conclou Royo.

Galeria multimèdia

Imatges

Programació 25N de 2017
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es