Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable i els 400 minuts en curt que nodreixen el seu 20é aniversari

dijous, 16 de novembre de 2017

Presentació de la programació de Cineculpable 2017

Comèdia, drama, thriller, animació, documental de caire social. Rostres coneguts. Estrenes. Preseleccionats als Goya i molt de cinema made in Spain, amb referències internacionals a Rússia i França. Així d'àmplia emergeix la Secció Oficial i la Secció Provincial de la vintena edició del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real, que comença dilluns que ve, 20 de novembre. 

Han estat necessaris més de 5.800 minuts per a visionar els 526 curtmetratges rebuts, un 10% més que el 2016. Gairebé 98 hores de treball per als 12 integrants del comité que ha seleccionat els 36 curts -26 en la Secció Oficial i 10 en la Provincial- que opten a formar part del palmarés del festival 2017. Un 20é aniversari liderat pel Culpable Juli Mira i que repartirà 7.800 euros en premis en la gala del divendres 24, presentada per l'humorista Roberto Gontán i amb música del grup vila-realenc Kharma, responsable del tema Nuestros sueños, banda sonora del Festival.

Estrenarà les projeccions la Secció Provincial el dilluns 20 de novembre amb les 10 obres que aspiren al Premi Manuel Villarreal al Millor Curt Provincial. Entre elles, Sé lo que quieras, dels guanyadors d'aquest guardó el 2014 Marisa Crespo i Moisés Romera amb Valentina. Se sumen Sin alas; No, no, no; 7 días; Vampiro; Corre; La inútil; les estrenes de La conjura i Que dur és l'apocalipsi; i Requembarren

Vint-i-sis títols formen la Secció Oficial, amb dos preseleccionats als Goya: Madre i The neverending wall. El 90% produccions espanyoles, a excepció de The Exam (Rússia) i el curtmetratge francés Le Monde du Petit Monde, i amb múltiples rostres coneguts de la xicoteta i la gran pantalla. Alguns a més amb vincles culpables, com Carlos Areces (Balada triste de trompeta; Los amantes pasajeros), que va ser Culpable 2013 i donara vida a Franco en Bikini: Millor Curt i Direcció en l'edició 2014 del festival vila-realenc. Areces protagonitza al costat del televisiu Hugo Silva (Los hombres de Paco o El Ministerio del Tiempo) el premiat curtmetratge The App, que competeix en collita de reconeixements amb altres apostes de Cineculpable 2017 com Los hombres de verdad no lloran; La Madrina; Marta no viene a cenar o Madre.

A l'elenc d'actors i actrius de sòlida trajectòria que saltaran a la pantalla de l'Auditori de Vila-real se sumen la guanyadora de dos Goya Natalia de Molina, protagonista del ja citat Marta no viene a cenar; Alfonso Lara (UPA, Cuestión de sexo); Jordi Rebellón (el doctor Vilches en Hospital Central); Sheyla Fariña (protagonista d'Acacias 38 de TVE); i els protagonistes del curt Hogar dulce hogar Gloria Muñoz (La flor de mi secreto, Manolito gafotas) i Miguel Rellán (Goya al Millor Actor de Repartiment i conegut per Compañeros).

Cineculpable 2017 projectarà a més en les quatre sessions previstes a l'Auditori dues òperes prima: El camino de Santiago i Lapso; i tres curtmetratges d'animació: Cavalls morts; The neverending wall i Retweet.

El Jurat de Cineculpable l'integren cinc professionals molt vinculats al món de la comunicació i el sector audiovisual: Carlos Madrid, director del Festival Cinema Jove; Dora Martí, de l'Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia; Paqui Méndez, que presideix l'Associació per la Coeducació i és membre de CIM (Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals); l'actor vila-realenc Sergio Caballero; i el director de Castelló Vicente Bonet.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la programació de Cineculpable 2017_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es