Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

105 minuts de cinema provincial pugen les pulsacions a l'estrena del vinté Cineculpable

dilluns, 20 de novembre de 2017

Cinexprés de Cineculpable 2017

La vintena edició del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real comença aquesta nit (22.00 hores) amb la seua sessió més propera: la dedicada a la Secció Provincial. 105 minuts consecutius de curtmetratges amb el cinema castellonenc com a protagonista. Són 10 obres les que opten enguany al Premi Manuel Villarreal al Millor Curt Provincial, amb varietat de gèneres i procedències. De Betxí a Vila-real, passant per Castelló, Almassora, Benicarló, Sogorb, Xodos o la Vall d'Uixó. Del drama històric a la comèdia de tints zombis i apocalíptics, el terror o la ciència-ficció.

Dues estrenes saltaran a la pantalla de l'Auditori. La Conjura, una història d'éssers "foscos i poderosos" signada per Gustavo Almela i Avelino Font (Betxí); i Que dur és l'apocalipsi, una comèdia zombi de Cristian Font, Javier Batalla i Migue Lorente (Vila-real). S'uneix a la graella Sé lo que quieras (Almassora), una obra que protagonitza Mariam Bachir, coneguda pels seus papers en El Niño o la Julieta d'Almodóvar i que dirigeixen els guanyadors al Millor Curt Provincial el 2014 Marisa Crespo i Moisés Romera amb Valentina.

La sessió projectarà també Sin alas, un drama històric d'Álex Brau (Benicarló) ambientat en un poble de l'interior de Castelló durant la Guerra Civil; i el suspens de 7 días, del realitzador Pablo Pallarés (Castelló) o de Corre!, de la també castellonenca Herena Ojeda. Completen l'aposta provincial la ficció experimental de Requembarren -seleccionat en festivals internacionals a Bèlgica i Nova York-; el drama fantàstic Lapso, òpera prima de Gabriel San Aguilar (la Vall d'Uixó); Intemperie, de Sergio Serrano (Sogorb), i Bienvenida al pueblo, d'Elena Escura (Xodos).

Però el vinté aniversari de Cineculpable ha començat hores abans que el festival estenga, amb motiu de la Secció Provincial, la catifa vermella. Ho saben bé María, Marina, Ismael, Allan i els seus altres companys de rodatge. Són els 13 alumnes dels instituts Francesc Tàrrega i Professor Broch i Llop de Vila-real que participen enguany en el Cinexpress, una de les activitats més arrelades al programa del festival de curts, que busca acostar el món del cinema a estudiants de secundària de la ciutat, que tindran quatre dies per a rodar les seues històries i muntar-les per a exhibir-les en la gala de lliurament de premis divendres que ve. 

Han començat aquesta vesprada, buscant escenaris urbans en els quals les seues històries, guionitzades també per ells, cobren vida. I una vegada fetes les localitzacions i adoptat el seu rol al capdavant de la direcció, la producció o la interpretació, li han donat al "cinema i acció". El resultat podrà veure's aquest divendres. 

Les projeccions del 20é Cineculpable seguiran aquest dimarts amb les primeres nou propostes 'en curt' de la Secció Oficial 2017.

Galeria multimèdia

Imatges

Cinexprés de Cineculpable 2017_1 Cinexprés de Cineculpable 2017_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es