Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Una Secció Oficial amb idiosincràsia 'culpable'

dimarts, 21 de novembre de 2017

Votacions de Cineculpable 2017_1

L'obertura de la Secció Oficial del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable podria considerar-se un festival en si mateix. Per la varietat de gèneres i temàtiques que confluiran aquesta nit (22.00 hores) a l'Auditori vila-realenc i la idiosincràsia de les obres 'en curt' que saltaran a la gran pantalla. 

Després de les projeccions anit de la Secció Provincial i la segona sessió de rodatge del Cinexpress aquesta vesprada, amb 13 estudiants de secundària al capdavant, el certamen enfila l'exhibició dels altres 26 curtmetratges que aspiren a formar part del palmarés d'una edició especial i redona. La número 20. Aquesta nit li toca el torn als nou primers. 

Entre ells els premiats Los hombres de verdad no lloran -acumula ja 18 reconeixements, entre aquests el del Seattle International Film Festival; Orlando Film Festival i Festival de Cine de Màlaga- i Marta no viene a cenar -amb tres premis i seleccionat en una vintena de festivals-. El primer, dirigit per Lucas Castán i protagonitzat per Alfonso Lara (Premi Max per Urtain i conegut per sèries com Un paso adelante o Cuestión de sexo), narra una història de superació i sentiments no expressats que pivota sobre una pista d'hoquei sobre gel i la relació entre pare i fill. Per la seua banda, la comèdia Marta no viene a cenar, de Macarena Astorga, té com a eix un sopar i dues amigues: Verónica i Lucía. I dos rostres coneguts per a donar-los vida: Natalia De Molina, guanyadora de dos Goya com a Millor Actriu Revelació per Vivir es fácil con los ojos cerrados i Millor Actriu Protagonista per Techo y comida, i Celia De Molina, protagonista en Cómo sobrevivir a una despedida.

Més que coneguts són també els rostres que donen veu a Amelia i Emilio, un matrimoni amb 50 anys de vida comuna, en Hogar, dulce hogar, un altre dels curtmetratges que projectarà la primera sessió de la Secció Oficial. Dirigit per Carlos Polo -l'anterior treball del qual, Trato preferente, va estar nominat als Goya- l'obra té com a protagonistes a Gloria Muñoz (La flor de mi secreto, Manolito gafotas) i Miguel Rellán (Goya com a Millor Actor de Repartiment per Tata Mía el 1986 i conegut per sèries com Compañeros).

Per la seua banda, Sonríe abordarà en quatre minuts, sota la interpretació de Beatriz Arjona (Me quedo contigo, Casting) i la direcció de Pablo Vara, el complex binomi desigualtat i dona. Un altre tema d'actualitat, el dels estralls que pot causar la revolució tecnològica, és el que salta a la pantalla amb Compatible, un drama de tint social de Pau Bacardit. 

La vetllada també reservarà altres asos. Un dels dos únics curtmetratges internacionals seleccionats per a aquesta edició de Cineculpable, The Exam, el drama fantàstic rus amb la religió com a eix que dirigeix Alina Suárez. Una òpera prima: la comèdia familiar El camino de Santiago, de Mario Monzó. L'animació de Cavalls morts, sota la direcció de Marc Riba i Anna Solanas; i el terror fantàstic de La dama de sal, de Mario Venegas.

Galeria multimèdia

Imatges

Photocall de Cineculpable 2017 Votacions de Cineculpable 2017
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es