Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La campanya Taronges a l'escola inculca per tercer any consecutiu als centres educatius els beneficis de menjar fruita

dijous, 23 de novembre de 2017

Presentació de la campanya Taronges a l'escola_1

La campanya Taronges a l'escola arriba, per tercer any consecutiu, als 15 col·legis de Vila-real per a inculcar a tots els xiquets els beneficis de consumir diàriament aquesta fruita local. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha presentat aquesta nova edició, que arribarà també fins al Centre de Congressos, Fires i Trobades, durant la celebració de la fira Nadalàndia, a finals del mes de desembre, i també a la carrera de sant Silvestre.

El coordinador de l'activitat, Héctor Manrique, informa que seran set els productors locals que, amb una periodicitat setmanal o quinzenal -segons demanden els col·legis- es desplaçaran fins als centres educatius per a repartir taronges i suc fet al moment a l'hora del pati. "L'any passat vam portar als col·legis clemenules i clementines, per la seua facilitat de consum entre els xiquets, al llarg de novembre, desembre i gener, amb un total de 13.000 quilos repartits en peces de fruita i 2.000 més servits en forma de suc", explica. La campanya també torna enguany a Nadalàndia, on fa un any es va celebrar un simulacre de les campanades de Cap d'Any amb gallets de taronja. "Tot i que hi ha hagut una important baixada de la producció, les condicions de la campanya es mantenen igual que en l'edició anterior i seguirem subministrant als centres, adaptant-nos a les seues necessitats", destaca el responsable.

D'altra banda, la Regidoria d'Agricultura recupera aquesta temporada una altra activitat: els horts escolars, iniciativa a la qual s'han sumat vuit centres educatius amb 2.000 escolars. En concret, seran 283 alumnes del Bisbe Pont; 59 del Verge del Carme, 341 de la Consolació, 450 del José Soriano, 125 de Pasqual Nácher, 140 d'Angelina Abad, 137 de Concepció Arenal i 101 alumnes de Carles Sarthou.

"Alguns centres han començat ja a plantar les seues pròpies llavors i uns altres ho faran amb els plantons que els subministrarem en tornar de les vacances de Nadal", explica Sancho, qui afirma que els productes que es portaran als centres seran d'hivern, com les cebes, porros o encisams, entre d'altres. "Com sempre, la implicació del col·legi és molt important; la Regidoria els ajuda, però són els docents i alumnes els que s'han de responsabilitzar de portar avant el seu propi hort i de comprovar els resultats", apunta.

Dins les activitats programades per l'àrea d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, destaca també la jornada de debat que tindrà lloc dimecres que ve, 29 de novembre, a les 18.00 hores, a la Casa dels Mundina, en la qual es parlarà sobre el futur de la Política Agrària Comuna (PAC). "Estem en un moment de transició per a assentar les bases del nou marc, que regirà fins al 2027 i és un moment d'afrontar i escoltar les reivindicacions del sector per a reformar allò que necessiten i elaborar un nou full de ruta que garantisca la seua supervivència", manifesta Sancho, qui assegura que importants personalitats del sector es donaran cita en la sessió. "És la cinquena sessió que se celebra al territori valencià i estan convidats els ajuntaments de tot l'entorn", indica, "per la qual cosa esperem que siga un èxit".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es