Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable acomiada la vintena edició amb els últims 101 minuts 'en curt'

dijous, 23 de novembre de 2017

Cineculpable 2017. Segona sessió

L'última projecció de la Secció Oficial del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable es convertirà aquesta nit (Auditori, 22.00 hores) en una desfilada de rostres coneguts -i amb vincles culpables- entre l'elenc d'actors i actrius de les últimes vuit obres que aspiren a colar-se en el palmarés d'aquesta vintena edició. Una edició que decidirà demà divendres els guanyadors de les seues set categories. Serà en la gala de lliurament de premis que aterrarà al mateix Auditori, presentada per l'humorista Roberto Gontán i en la qual no faltarà l'actor valencià Juli Mira, Culpable 2017.

Mentre arriba, més cinema. La vetllada d'aquest dijous fa gust de Goya. Té un toc internacional. I recorrerà tot un ventall de gèneres cinematogràfics. The App, la comèdia de ciència-ficció que dirigeix Juan Merino i que s'ha colat en festivals de Nova York i Missouri, entre d'altres, obrirà el pas amb una plantilla d'intèrprets més que sonada. Els seus protagonistes són Carlos Areces: Culpable 2013; l'actor que va donar vida a Franco en Bikini -Millor Curt i Millor Direcció en l'edició de 2014 del festival vila-realenc- i conegut per Balada triste de trompeta o Los amores pasajeros, d'Almodóvar. En aquest últim film va coincidir amb Hugo Silva (Los hombres de Paco o El Ministerio del Tiempo), amb qui comparteix protagonisme ara en The App, una curiosa aplicació que dicta als seus clients els passos que han de seguir per a aconseguir la felicitat.

Amb mig peu en els Goya està Madre, de Rodrigo Sorogoyen, preseleccionat als premis de l'Acadèmia 2018, amb 15 premis en la motxilla i salt internacional inclòs en pujar-se a la Secció Oficial del Festival de Cinema de Toronto. Ella, la mare, és l'actriu Marta Nieto, rostre habitual en televisió -Cuéntame, Los Hombres de Paco- y en cine -El camino de los ingleses, 8 citas-. La mateixa mare que rep la inquietant telefonada del seu fill de set anys, que es converteix en el principi del seu malson.

L'última sessió de la Secció Oficial de Cineculpable acostarà el segon dels curtmetratges internacionals projectats enguany. Després del rus The Exam, arriba la producció francesa Le Monde du Petit Monde, de Fabrice Bracq. Una història de fantasia, de contes de prínceps i princeses i de records.

La llista de grans històries 'en curt' segueix amb els drames Un hombre de palabra, al qual dóna vida Jordi Rebellón, el famós doctor Vilches en Hospital Central, sota la direcció de Bernardo Hernández; Ornitorrinco, d'Iván Martín i Sara Bamba, i amb l'homosexualitat com a teló de fons; i La inútil, obra de la realitzadora barcelonina Belén Funes.

Per últim, més d'un salt de butaca provocaran els thriller No, no, no, amb Alberto del Castillo a la direcció, i Rol. La puta y el cliente, del realitzador Hammudi Al-Rahmoun Font. Cineculpable baixa el teló.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2017. Segona sessió_2 Cineculpable 2017. Segona sessió_1 Cineculpable 2017. Segona sessió_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es