Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real condemna l'assassinat masclista d'una dona a Vinaròs en la commemoració del 25N amb la campanya autonòmica escolar "Rqrqr"

tornar Imprimir

divendres, 24 de novembre de 2017

Igualtat, Sala de premsa, Ajuntament, Educació

Condemna de l'assassinat masclista d'una dona a Vinaròs

Vila-real condemna l'assassinat masclista d'una dona a Vinaròs en la commemoració del 25N amb la campanya autonòmica escolar "Rqrqr"

El 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, s'ha avançat a Vila-real, amb la celebració del principal acte de la campanya "Rqrqr", organitzada pel Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV) i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. La jornada ha coincidit amb l'assassinat d'una dona a Vinaròs, presumptament a mans de la seua exparella, que posteriorment s'ha suïcidat. 

L'alcalde, José Benlloch, i el secretari autonòmic d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, han lamentat aquest "terrible succés" i han destacat la importància d'educar en valors igualitaris des de la infància. "Hui és un dia trist, en el qual coincideix una iniciativa tan interessant com la d'implicar el sector de l'educació en la lluita contra el masclisme amb un fet tan greu com és l'assassinat d'una altra dona", explica Benlloch, que ha recordat la frase del Premi Nobel de la Pau Nelson Mandela: "L'educació és l'arma més poderosa que existeix per a canviar el món". "A pesar que segueix havent-hi qui creu que pot posar fi a la vida de les dones, som molts més els que tenim esperança i creiem que tot pot canviar", ha agregat Ibáñez. Tots dos han mostrat les condolences a la família de la dona assassinada i han destacat la unanimitat de la societat valenciana i les institucions a l'hora de donar suport al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, "La societat valenciana hem de felicitar-nos per haver aconseguit, per primera vegada en la història, aquest compromís, per a dir units que açò no pot continuar", assenyala Benlloch.

La campanya "Rqrqr" ha reunit a la sala d'Els XIII 130 alumnes de Vila-real, Banyeres de Mariola, Algemesí i Gandia. La sessió ha comptat amb la presència de la regidora d'Igualtat, Rosario Royo; la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such; el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano; la presidenta del CECV, Encarna Cuenca, i el vicepresident del CECV, Vicent Baggetto.

La jornada ha servit per a presentar les accions que el CECV, la Conselleria d'Igualtat i el Cefire específic d'Educació Inclusiva han desenvolupat en el marc de la campanya "RqRqR, no pararem fins a aconseguir la igualtat" per a mostrar el rebuig de la societat a la violència de gènere i masclista. Amb aquest objectiu, s'ha projectat el vídeo elaborat per la Secretaria Autonòmica d'Inclusió sobre el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. Tot seguit, autoritats i representants del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real han llegit diversos fragments del manifest del Pacte i s'han lliurat els premis del concurs "Un rap per la igualtat". Els alumnes assistents han participat també en un qüestionari en líniades del seu telèfon mòbil per a recollir dades sobre els micromasclismes a l'aula, amb els quals el CECV elaborarà un informe -sol·licitat pel Síndic de Greuges-, per a formular propostes de millora a l'Administració educativa.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya 'Rqrqr'_1 Campanya 'Rqrqr'_2 Campanya 'Rqrqr'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es