Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

'Vampiro' i 'Madre' es reparteixen el tron art 'deco' del XX Cineculpable

divendres, 24 de novembre de 2017

Premiats de Cineculpable 2017

El Millor Curtmetratge de la Secció Oficial del vinté aniversari de Cineculpable es diu Vampiro. Sota la direcció del valencià Álex Montoya, aquesta història macabra de cinema negre i universos atípics i inquietants va coronar anit el palmarés del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real 2017. I per partida doble: va obtenir també les emblemàtiques manilles a la Millor Interpretació Masculina per a Jorge Cabrera, en el paper d'un guionista àvid de dades per escriure una nova història, que troba en una prostituta de carretera.

El thriller Madre -amb els seus angoixants 18 minuts- va rebre també anit un altre impuls a una trajectòria en alça. Els premis a la Millor Direcció per a Rodrigo Sorogoyen i a la Millor Interpretació Femenina per a Marta Nieto s'uneixen als altres 15 guardons acumulats i a la seua preselecció per als Goya 2018.

Van ser quatre dels set premis que va lliurar anit el festival en la gala amb la qual ha clausurat aquesta edició redona. El vinté aniversari va estar molt present en l'escenografia geomètrica triada pels estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló per a engalanar l'Auditori de Vila-real. Inspirada en l'art déco dels anys 20 -els mateixos que acaba de complir el certamen-, va reproduir els decorats de la pel·lícula El Gran Gatsby, amb picada d'ullet escènica inclosa durant la cerimònia, presentada per l'humorista Roberto Gontán i amb el Culpable 2017, l'actor Juli Mira, en primer línia.

La nit va tenir tres guanyadors més. Intemperie, de Sergio Serrano, es va alçar amb el Premi Manuel Villarreal al Millor Curtmetratge Provincial. Per la seua banda, el públic va avalar amb els seus vots la comèdia zombi festivalera Z-Fest, de David Cordero. L'obra d'animació Cavalls morts, de Marc Riba i Anna Solanes, va completar el podi culpable amb el Premi al Millor Curtmetratge en Valencià.

La música del grup vila-realenc Kharma, autor del tema Nuestros sueños, banda sonora del festival, va posar ritme a una gala amb la qual Cineculpable va dir adéu als seus feliços anys 20, fixant ja la mirada en l'edició de 2018.

Més imatges del 20é Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable 2017, en el Flickr de l'Ajuntament

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Palmarès Cineculpable 2017
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Gala Cineculpable 2017_2 Gala Cineculpable 2017_1 Gala Cineculpable 2017

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es