Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable acomiada les dues primeres dècades de compromís amb el cinema 'en curt' i mira ja a l'edició de 2018

dissabte, 25 de novembre de 2017

Palmarès de Cineculpable 2017

El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real va acomiadar anit les dues primeres dècades de compromís amb el cinema. Dues dècades en les quals el nom de Vila-real i del certamen s'ha projectat de manera planetària com a referent del curtmetratge. 

Aquest XX Cineculpable deixa xifres tan redones com la que il·lustra l'edició de 2017. És l'any que més curts ha rebut l'organització. 526 obres de més d'una trentena de països dels cinc continents, un 10% més que el 2016. Més de mig miler de xicotetes grans històries que han requerit una inversió de 5.800 minuts -o 98 hores- per al seu visionat. Del treball minuciós dels 12 integrants del comité es van seleccionar els 36 curts -26 en la Secció Oficial i 10 en la Provincial- que s'han erigit en l'argument del públic per a acostar-se cada nit a les projeccions de l'Auditori.

"Hem intentat que cada sessió fóra un xicotet festival en si mateix; amb la varietat de gèneres i al·licients necessaris per a arribar a tot el públic. Un públic que en el cas de Cineculpable es caracteritza per la seua fidelitat, encara que també és cert que la família culpable va sumant nous membres any rere any. I gràcies a ells, a aquest públic, el festival acaba de complir 20 i va ja a per un més", explica Sonia de la Vega, coordinadora del certamen.

La vintena edició s'ha envoltat de grans figures del cinema. Començant pels múltiples rostres coneguts que han omplit el repartiment de les obres a concurs -que mostren l'auge del gènere 'en curt'- i seguint pel Culpable 2017: el veterà actor alcoià Juli Mira. Ell va ser anit un dels eixos de la gala que va lliurar 7.800 euros en premis en les seues set categories i que va tenir dos noms propis: Vampiro, del valencià Álex Montoya, com a Millor Curtmetratge 2017 i Millor Interpretació Masculina per a Jorge Cabrera; i Madre, que va sumar a la seua preselecció als Goya els premis a Millor Direcció (Rodrigo Sorogoyen) i Millor Interpretació Femenina (Marta Nieto). El Premi Manuel Villarreal al Millor Curt Provincial va ser per a Intemperie, de Sergio Serrano, mentre la comèdia zombie Z-Fest, de David Cordero, es va alçar amb les manilles del públic i Cavalls morts (Marc Riba i Anna Solanas) va tancar el palmarés com a Millor Curt en Valencià en una gala inspirada en l'escenografia cinèfila dels anys 20.

D'aquests feliços anys 20. Una dècada daurada, com la que viu Cineculpable, i que des de ja mateix supera amb la maquinària per la seua 21a edició en marxa.

Més imatges de Cineculpable 2017, en el Flickr de l'Ajuntament

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es