Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials destina 300.000 euros anuals per a ajudar les famílies al pagament del lloguer i els subministraments de la llar

dijous, 30 de novembre de 2017

Alvaro Escorihuela detalla les ajudes a l'habitatge

La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real destina cada any al voltant de 300.000 euros per a ajudar les famílies al pagament del lloguer i altres despeses relacionades amb la llar, com els subministraments d'aigua, llum i gas. El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha explicat que "per a aquest Ajuntament les persones són l'única prioritat i per açò cada any fem un esforç per invertir al màxim en recursos econòmics perquè els nostres veïns puguen viure dignament".

"Hem hagut de suportar crítiques perquè la ciutat no té habitatges socials, però això no significa que l'Ajuntament no estiga donant solucions a tot aquell que ho necessita a través d'ajudes socials", assenyala el regidor. Les dades dels dos últims anys avalen aquesta afirmació: el 2015 es van destinar 270.000 euros en ajudes socials i la meitat aproximadament, 135.000 euros, van anar destinats íntegrament al pagament de lloguers. "A aquesta quantia", afegeix, "se sumen els 170.000 euros que van rebre els usuaris de la renda garantida -un total de 79 famílies-, quantitat que en la seua majoria també va directament al pagament del lloguer i altres despeses derivades del manteniment de la llar, com les factures d'aigua i llum", explica. "En total, són uns 300.000 euros, quantitat global que es va veure superada el 2016, amb prop de 330.000 euros", indica i agrega que "una altra part de les ajudes socials, sense comptar amb la renda garantida, també s'assigna per a fer front a necessitats bàsiques, també es destina a despeses de l'ús de l'habitatge".

El responsable de Serveis Socials reconeix que "tot i que és veritat que no hi ha nous habitatges socials, a pesar que no és competència municipal, treballarem perquè la Generalitat puga construir nous edificis per a aquest fi". No obstant açò, recalca que "davant aquesta situació, aquest equip de govern no ha permés mai que ningú es quede sense un lloc on viure, açò està garantit, perquè estem fent tot el que podem i les entitats socials que treballen amb l'Ajuntament, gràcies als convenis existents, també estan contribuint al fet que tothom tinga una solució".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es