Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> NotÝcies joventut

Vila-real implantarÓ el programa Jove Oportunitat-JOOP de l'IVAJ per a assessorar i motivar joves amb baix nivell de formaciˇ

dijous, 30 de novembre de 2017

Reuniˇ del programa Jove-Oportunitat

La Regidoria de Joventut de Vila-real implantarÓ el programa Jove Oportunitat-JOOP, que promou l'Institut ValenciÓ de la Joventut (IVAJ) i es finanša des de la Iniciativa d'Ocupaciˇ Juvenil del Fons Social Europeu. La regidora de l'Órea, Gemma Gil, ha mantingut una reuniˇ amb els tŔcnics del projecte i ha participat en una jornada informativa sobre el programa, a la qual tambÚ han assistit els equips directius de l'IES Broch i Llop i Fundaciˇ Flors.

Jove Oportunitat Ús una experiŔncia pilot que promou la realitzaciˇ de tallers d'assessorament i motivaciˇ per a joves amb baix nivell de formaciˇ que han abandonat els estudis sense completar el batxillerat o una formaciˇ professional. Els pr˛xims tallers comptaran amb pedagogs i monitors experts en coaching de joves i adolescents, que assessoraran i orientaran en grup i tambÚ de manera individualitzada. 

"Sabem que hi ha molts joves amb baix nivell de formaciˇ i sense ocupaciˇ, tal vegada desmotivats i sense una idea clara de com eixir d'aquesta situaciˇ, per la qual cosa aquest projecte pot ser molt interessant perquŔ en un breu perÝode de temps puguen fer un gir radical a la manera en quŔ s'enfronten a la seua situaciˇ personal, social i laboral", afirma Gil. Els tallers tenen una durada de dos mesos i ofereixen un enfocament integral, de manera que cada participant reflexiona sobre el seu projecte de vida i, posteriorment, defineix el seu projecte professional, que es concretarÓ en un itinerari personalitzat que podran seguir des de l'endemÓ al seu pas pel taller. "Un camÝ que els portarÓ a aconseguir els seus objectius vitals i professionals", assegura l'edil. En finalitzar, l'IVAJ expedirÓ un certificat d'assistŔncia.

"L'aspecte mÚs interessant d'aquesta proposta Ús que proporciona un contacte amb el mˇn real de les empreses, ja que cada jove visitarÓ un mÝnim de 20 empreses d'acollida en estades molt breus, d'una a tres jornades laborals, en les quals conviurÓ amb professionals de 10 sectors diferents", assenyala Gil. "L'objectiu Ús que adquirisca una visiˇ global del mercat laboral, des de la qual podrÓ realitzar, de manera fundada, l'opciˇ personal per una via professional determinada", agrega la regidora, per a qui "aquesta opciˇ potser li confirmarÓ idees prŔvies, encara que tambÚ Ús possible que siga el resultat del descobriment d'una nova passiˇ per una professiˇ en la qual no hauria pensat mai".

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es