Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat consciencia xiquets i adults sobre l'ús no sexista dels joguets amb el taller lúdic Jugant en igualtat

tornar Imprimir

dimecres, 6 de desembre de 2017

Igualtat, Sala de premsa

Taller Jugant en igualtat

Igualtat consciencia xiquets i adults sobre l'ús no sexista dels joguets amb el taller lúdic Jugant en igualtat

La Regidoria d'Igualtat ha organitzat per al pròxim 13 de desembre el taller lúdic Jugant en igualtat, amb l'objectiu de conscienciar sobre l'ús no sexista dels joguets. L'activitat, que es realitzarà de 10.00 a 13.00 hores a la plaça Major, estarà impartida per Baobab i es dirigeix a adults i xiquets.

"Volem que tothom reflexione sobre la importància d'aconseguir una igualtat efectiva, que siga l'eix vertebrador per a corregir el sexisme i es reduïsquen els problemes de desigualtat encara existents entre homes i dones", assenyala la regidora de l'àrea, Rosario Royo. Per açò, explica que "el problema d'atribuir gènere als joguets és que normalment als catalogats com a femenins se'ls vincula un valor inferior". "El taller servirà per a recordar que no hi ha joguets per a xiquets o per a xiquetes, sinó que tots poden jugar amb tot", afirma. Així, qualifica com a "fonamental" educar els ciutadans perquè tinguen consciència que els joguets "ajuden a socialitzar i no a crear estereotips".

"Per açò és important que els pares sàpien detectar quin és el problema d'atribuir gènere als joguets, ja que tradicionalment i per la imposició del masclisme en la societat, els joguets femenins estan associats al rol de dona cuidadora", indica. "Actualment es lluita per educar les noves generacions perquè construïsquen una societat en la qual les desigualtats siguen problemes del passat i açò és el que volem aconseguir", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es