Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La Jornada Nàixer a Vila-real recorda els 50 anys de naixements a la ciutat amb un homenatge a les comares d'ahir i de hui

tornar Imprimir

divendres, 8 de desembre de 2017

Igualtat, Sala de premsa, Sanitat

La Jornada Nàixer a Vila-real recorda els 50 anys de naixements a la ciutat amb un homenatge a les comares d'ahir i de hui

La ciutat de Vila-real retrà homenatge a la figura de les comares en una jornada especial que, coordinada per les Escoles de Salut de la Plana i patrocinada per l'Ajuntament de Vila-real, reunirà experiències d'ahir i de hui en l'atenció a l'embaràs. La Jornada Nàixer a Vila-real tindrà lloc el 12 de desembre, a partir de les 10.00 hores, a la Biblioteca Universitària del Coneixement.

"Fins fa només 50 anys, els bebés naixien a Vila-real assistits per una comare a les cases. Ara, comptem a la nostra ciutat amb un centre sanitari de referència en l'atenció al part. Amb aquesta jornada volem homenatjar i destacar la importància de les comares en la història de Vila-real i l'excel·lent treball que fa en l'actualitat l'Hospital de la Plana", assenyala la regidora d'Igualtat i responsable del projecte Vila-real, Ciutat Educadora, Rosario Royo. 

Amb aquest objectiu, la sessió recorrerà el paper de les comares al llarg de la història de la mà de les seues protagonistes i expertes. La xarrada de Maria José Alemany, professora de l'Escola Universitària d'Infermeria de València, servirà com a marc de la trobada amb un repàs a la història de l'atenció a les embarassades i el rol de les comares. Dues taules d'experiències aportaran la visió pràctica de l'ahir i de l'actualitat, de la mà de representants dels centres sanitaris de Vila-real i de la comare supervisora del paritori de l'Hospital de la Plana, Sole Carreguí. Per a la taula d'experiències d'ahir, la jornada comptarà amb les comares vila-realenques M. Pilar Pons i Fina Pilar Asensio i tindrà també un especial record per a la comare Dolores Cano Royo, la primera comare amb titulació universitària de Vila-real a finals del segle XIX, a partir de la recerca realitzada per Àfrica Bovaira i Elia Guinot.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Jornada Nàixer a Vila-real
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es