Inici

L'Ajuntament apropa la seu electrònica i l'app municipal a la ciutadania amb cursos formatius per a col·lectius locals

tornar Imprimir

dissabte, 9 de desembre de 2017

Noves tecnologies, Sala de premsa

Formació sobre certificat digital i seu electrònica_1

L'Ajuntament apropa la seu electrònica i l'app municipal a la ciutadania amb cursos formatius per a col·lectius locals

La Regidoria d'Innovació i Noves Tecnologies s'ha proposat apropar l'Administració electrònica i les eines tecnològiques a la disposició de la ciutadania a tota la població. Amb aquest objectiu, el departament que dirigeix Mónica Mañas ha iniciat una sèrie de sessions formatives sobre l'app i sobre les possibilitats de la seu electrònica, amb les quals es pretén arribar a diferents col·lectius i entitats socials. 

"El Departament de Noves Tecnologies ha treballat molt en els últims mesos per a implantar l'Administració electrònica en el nostre Ajuntament. Ha sigut un procés complex, però molt important, que apropa l'Administració a la població en termes d'accessibilitat, eficiència i transparència. El que volem ara és que els veïns i veïnes de Vila-real coneguen totes les possibilitats que tenen al seu abast per a accedir a les informacions i serveis del consistori d'una manera ràpida i senzilla", assenyala Mañas. Amb aquest objectiu, l'àrea de Noves Tecnologies ha iniciat una sèrie de cursets en dues línies: una formació bàsica sobre l'ús de l'app Vila-real en associacions veïnals i col·lectius de potencials usuaris i una altra, de nivell més avançat, sobre certificació digital i funcionament de la seu electrònica municipal.

"En el primer cas, es tracta de donar a conéixer l'aplicació i les seues funcionalitats més bàsiques, en un curset molt senzill que hem oferit a associacions de veïns, CEAM i associacions de jubilats, entre altres, amb molt bona acollida. Amb un xicotet manual d'ús i un bolígraf amb punter per a treballar millor amb els mòbils, els usuaris estan descobrint totes les possibilitats d'accés a la informació municipal que tenen a través d'aquesta aplicació, com sol·licitar cita prèvia o accedir fàcilment a les diferents activitats municipals", detalla la regidora d'Innovació i Noves Tecnologies.

La formació sobre certificació digital i Administració electrònica, per la seua banda, ha començat ja amb cursets específics per als beneficiaris dels programes d'ocupació Avalem Joves+ i s'estendran en els pròxims mesos a altres col·lectius com funcionaris, comerços, centres educatius o estudiants. "Volem que la ciutadania conega totes les eines que tenen al seu abast per a obtenir el seu certificat digital i utilitzar-lo per a les seues gestions i tràmits electrònics; que puguen aprofitar totes les possibilitats que ofereix la seu electrònica en la seua relació amb l'Ajuntament, en una administració més pròxima, accessible, transparent i eficaç", conclou Mañas.

Galeria multimèdia

Imatges

Formació per a l'ús de l'app municipal Formació per a l'ús de l'app municipal_1 Formació sobre certificat digital i seu electrònica
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es