Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies
dilluns, 11 de desembre de 2017
La Regidoria de Normalització Lingüística acaba d'editar el quadern Celebrem el Nadal a Vila-real. Un material que servirà com a suport al taller homònim que també impulsa la Regidoria i que des de hui se celebra per tercer any consecutiu, de la mà de Recuperem, que portarà als col·legis la màgia del Nadal per a redescobrir el sentit d'aquesta festa entre els més menuts al mateix temps que es fomenta el coneixement de les tradicions més arrelades en la ciutat per aquestes dates.
El regidor de l'àrea, Santi Cortells, ha presentat el quadern, que "pretén mostrar als més xicotets com celebrem el Nadal a Vila-real, a través d'un conte que repassa les nostres tradicions nadalenques, com l'arribada del missatger reial, la cavalcada, el Tirorí o les casques". "D'aquesta manera i mitjançant activitats variades en valencià, els alumnes podran treballar el vocabulari característic d'aquesta celebració", explica i destaca que s'han editat 1.500 quaderns, que es repartiran a tot l'alumnat de primer i segon de primària, que també poden participar en els tallers.
En total són 12 els centres educatius -uns 600 alumnes- els que han sol·licitat rebre la visita de l'equip de Recuperem, que impartiran els tallers en dues sessions per centre, amb una durada de 60 minuts per a cada grup d'un màxim de 30 alumnes. "El taller consistirà en el visionat de fotos antigues de la ciutat relacionades amb aquest tema, manualitats i càntics populars i es complementarà amb tota la informació continguda en el llibret, en el qual també es parla de dolços típics i els dies més importants", indica Cortells, que destaca la introducció de les competències bàsiques més importants del currículum escolar a les activitats preparades per a la pràctica en l'aula.
A més, com cada any, Normalització Lingüística ha elaborat 6.000 cartes per als Reis d'Orient en valencià, que es repartiran durant els pròxims dies tant als col·legis com a les biblioteques, agències de lectura i també des de la Joventut Antoniana. "Els Reis ens han dit que volen sentir-se partícips de la normalització de la nostra llengua i asseguren que els fa molta il·lusió que els xiquets es dirigisquen a ells i els expliquen els seus desitjos en valencià", conclou.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es