Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local llança una campanya que oferirà informació d'interés per als propietaris d'establiments públics

dimecres, 13 de desembre de 2017

Presentació de la campanya de Policia Local en establiments públics

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de Vila-real engegarà els pròxims dies una nova campanya que oferirà informació d'interés per a propietaris i responsables d'establiments públics amb l'objectiu de fer-los coneixedors de la normativa que afecta el funcionament dels seus negocis i de les seues obligacions i els requisits legals que han de complir, a més d'aclarir dubtes.

La regidora de l'àrea, Silvia Gómez, ha presentat la iniciativa, acompanyada per l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i per l'oficial responsable de la Unitat de Control d'Establiments i Consum (UCECO), Alfonso Monfort. L'agent ha explicat que, seguint el lema "Una altra forma de fer policia", els encarregats de passar pels locals recordaran l'obligatorietat que els cartells de limitació d'accés per edat, horari d'obertura i tancament del local, la prohibició de fumar a l'interior, així com les llicències, existència de fulls de reclamacions, les normes particulars i altres elements estiguen visibles i siguen llegibles des d'exterior i interior.

També s'informarà sobre on ha d'estar la documentació com la declaració responsable o llicència d'activitat, l'assegurança obligatòria, els fulls de reclamacions i també la de la terrassa, si se'n disposa. Les begudes alcohòliques, la capacitat màxima, l'entrada a menors de 16 anys, la instal·lació de castells inflables o altres elements eventuals i les assegurances són altres punts que tractarà la campanya informativa, juntament amb els horaris, tant d'obertura com de tancament segons el tipus d'establiment. "Aquest és un dels temes que més preocupa els veïns i també la seguretat relacionada amb la instal·lació d'elements com castells inflables, ja que està en joc el benestar dels usuaris, sempre menors d'edat", explica l'oficial. A més, la campanya aborda les diferències entre la reserva i el dret d'admissió i el servei específic d'admissió i també tracta sobre les normes que han de complir els locals quant a seguretat privada, els equipaments sanitaris, la protecció contra incendis, l'accés per a discapacitats o la venda de tabac.

"En moltes ocasions, en acudir a un local i demanar la documentació, trobem que molts empresaris no la tenen disponible, ja que està en mans de la seua gestoria, cosa que no hauria d'ocórrer", indica Monfort. La campanya se centrarà en tot tipus de locals, especialment en bars, restaurants, pubs i discoteques i altres regulats per la Llei 14/2010, de 3 de desembre, de la Generalitat, d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics. "Per damunt de tot, és una campanya informativa, ja que en cap moment se cerca sancionar ningú, sinó fomentar la seguretat", apunta Gómez. Per la seua banda, l'intendent en cap assenyala que "és important que tots els empresaris coneguen la normativa i les conseqüències de no complir-la" i anuncia que "encara que comença en dates nadalenques, l'objectiu és estendre la campanya durant la resta de l'any i fer seguiment perquè tots els locals estiguen al dia i complisquen de manera escrupolosa les ordres i la normativa vigent".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es