Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real tancarà 2017 amb un total de 270.000 euros destinats a entitats socials a través de 13 convenis

dijous, 14 de desembre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real haurà destinat, en acabar 2017, un total de 270.000 euros a convenis amb entitats socials de la ciutat. Amb aquest objectiu, els departaments municipals de Serveis Socials, Intervenció i Tresoreria acceleren aquests dies els treballs per a fer possible que, abans de final d'any, tots els acords queden tancats i abonats.

"Des que aquest equip de govern va assumir les regnes de l'Ajuntament, el 2011, les ajudes als col·lectius i associacions locals s'han triplicat, amb una particular incidència en l'àrea social, on hem passat dels 110.000 euros que destinava el Partit Popular a aquests capítols, als 330.000 actuals -entre convenis i subvencions-, tenint en compte, a més, que amb el PP, les associacions no comptaven amb convenis estables. És un esforç econòmic importantíssim, però estem convençuts que val la pena, perquè permet a les entitats millorar el seu treball d'acció social, reforçant la xarxa local sociosanitària i, en definitiva, l'atenció a les persones més necessitades", detalla el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. 

"No obstant açò", puntualitza, "som conscients que, a causa de l'increment exponencial dels convenis, tant socials com d'altres àrees, i els problemes burocràtics, als quals enguany s'ha sumat la circumstància de l'aplicació, per primera vegada, dels expedients electrònics, hem de millorar en els temps perquè les ajudes municipals puguen arribar abans a les diferents entitats". Per aquest motiu, el regidor ha volgut expressament demanar disculpes a les associacions pels retards que s'han produït enguany en la tramitació dels convenis. "Els expedients estan molt avançats, per la qual cosa és qüestió de dies que els acords puguen signar-se definitivament i abonar-se", agrega.

En concret, enguany l'Ajuntament de Vila-real compta amb convenis amb un total de 13 entitats, com Càritas Interparroquial i Diocesana, Joventut Antoniana, Acudim, AFA Castelló, Fundació Manantial, Fundació Síndrome de Down, Sant Vicent de Paül, la PAH, Creu Roja, Associació Espanyola contra el Càncer, Smara i Afervil. "Una completa xarxa de suport social que volem seguir reforçant i que constitueix un dels pilars de les polítiques socials municipals", argumenta Escorihuela. En aquesta línia, el regidor recorda que el pressupost de Serveis Socials ha ascendit enguany a 2,6 milions d'euros -enfront dels 1,9 milions de 2011-, dels quals bona part es destinen, a més de convenis, a ajudes d'habitatge i emergència per a les famílies en dificultats, amb 450.000 euros invertits el 2016, a més d'una línia de subvencions específica per a entitats socials de 60.000 euros.

"És un esforç molt important per al qual, afortunadament, ara sí que podem comptar amb el Consell de la Generalitat", puntualitza l'edil, que recorda que, amb el PP en la Generalitat, el govern autonòmic va arribar a deure quasi un milió d'euros en qüestions socials a la ciutat. "Amb el nou Consell, hem passat del fet que ens degueren diners i un pressupost de 300.000 euros el 2015 als 900.000 euros que tenim pressupostats per a l'any que ve", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es