Inici

Vila-real se situa en el mapa del turisme religiós amb l'adhesió de sant Pasqual a la Ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

tornar Imprimir

divendres, 15 de desembre de 2017

Relacions institucionals, Sala de premsa, Turisme

Congrés de turisme religiós

Vila-real se situa en el mapa del turisme religiós amb l'adhesió de sant Pasqual a la Ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit la Jornada Posada en Valor del Patrimoni Cultural Intangible: La Ruta del Grial de la Comunitat Valenciana, organitzada per l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), amb el suport de l'Ajuntament. Una sessió emmarcada en el Centenari del Patronat de Sant Pasqual sobre la ciutat i que serveix com a colofó a tot un any de commemoracions.

El secretari autonòmic de l'AVT, Francesc Colomer, ha sigut l'encarregat d'inaugurar el congrés, en el qual ha assegurat que "el turisme religiós ha de ser una prioritat". "Hem de seguir formulant aliances per a crear un ecosistema en el qual potenciem les nostres singularitats, perquè només a través de la diferenciació arribarem a aquelles persones que cerquen el model que els oferim", ha assenyalat el secretari autonòmic. En aquest sentit, el tinent d'alcalde Emilio M. Obiol, que ha acompanyat Colomer durant l'obertura de la jornada, remarca l'aposta de Vila-real per aquest sector. "Aquest equip de govern ha apostat de manera decidida pel turisme religiós des del primer dia i, encara que som conscients que Vila-real juga en una divisió turística menor, sabem que en l'àmbit religiós tenim les de guanyar, i açò es fa marcant la diferència", assegura. 

"El principal atractiu de la nostra ciutat és sant Pasqual, de qui enguany hem celebrat els 100 anys de patronat sobre la ciutat i el 2018 es compliran 400 anys des de la beatificació", ha apuntat. "Per aquest motiu, pensem que associar el patró amb la Ruta del Sant Grial pot ser interessant per a ambdues parts, ja que sant Pasqual va estar molt lligat a aquest element", assenyala. En aquesta línia, Obiol afirma que la ciutat aspira al fet que "una gran part dels visitants del Sant Grial tinga coneixement de sant Pasqual i viceversa". "Les xifres són modestes, tenim uns 3.000 visitants anuals a la basílica i reial capella, però sabem que podem créixer i superar els quatre autobusos que cada setmana arriben fins a la nostra ciutat i molt més", manifesta. 

Per la seua banda, l'edil de Turisme i Congressos, Diego A. Vila, ha destacat el potencial de la ciutat per a atraure visites. "El turisme religiós no solament està dirigit a persones creients, ja que es tracta del nostre patrimoni, la nostra cultura i la nostra història i treballarem en aquest sentit perquè cada vegada més persones ens coneguen", detalla. "El turisme és un recurs molt valuós en el nostre territori i una bona gestió de l'oferta i el producte pot mobilitzar milions de persones en el món", afegeix Colomer.

La jornada ha comptat amb conferències, taules redones i presentacions de productes turístics i rutes culturals. Entre aquestes, l'historiador Jacinto Heredia ha presentat als participants l'oferta de turisme religiós de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Congrés de turisme religiós_2 Congrés de turisme religiós_3 Congrés de turisme religiós_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es