Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El tradicional 'Tirorí, tirorí' acompanyarà els Reis d'Orient en la seua entrada a Vila-real entre espectacles, màgia i solidaritat

dimarts, 19 de desembre de 2017

Presentació de la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana_1

La Cavalcada de Reis de Vila-real compleix 90 anys com una desfilada de màgia, il·lusió i solidaritat, que li ha valgut la declaració de Festa d'Interès Turístic Provincial. Entitats locals, pastorets, la Lira o l'animació de la companyia vila-realenca La Fam posaran l'espectacle i la màgia a una cavalcada que cada any congrega més de 12.000 persones a la veu del Tirorí Tirorí.

La regidora de Joventut, Gemma Gil, acompanyada pels presidents de Joventut Antoniana, Pasqual Vilanova i Carmen María Folch, ha presentat la programació preparada per a Nadal i Reis d'enguany, que arranca el dia 26 amb l'esperada arribada del Missatger Reial a la plaça Major. Els xiquets podran lliurar les cartes amb el segell antonià als patges de Melcior, Gaspar i Baltasar, a partir de les 10.30 hores, per a fer arribar a Ses Majestats els seus desitjos. El segell antonià podrà adquirir-se a la plaça Major, on també es posaran a la venda les tradicionals palla i garrofes, amb l'objectiu de recaptar fons per a la labor solidària de Joventut Antoniana. Les casques solidàries o un CD especial gravat per la Banda Jove de La Lira i VerdCel amb motiu del 90é aniversari de la Cavalcada són unes altres de les possibilitats de col·laboració que s'oferiran durant la visita del Missatger.

A la vesprada del mateix dia 26 tindrà lloc, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, el Pregó de Reis (18.30 hores), que enguany pronunciarà Pascual Cubedo. Les actuacions infantils i el repàs a les activitats que l'entitat solidària porta a terme durant l'any serviran per a anunciar la imminent arribada dels Reis d'Orient a la ciutat. Ho faran el dia 5, a partir de les 18.30 hores, per l'avinguda de Pius XII, des d'on es dirigiran a la plaça Major per les avingudes de la Murà i Francesc Tàrrega i els carrers d'Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, plaça i raval de Sant Pasqual i Major Sant Jaume. Des de la balconada de l'Ajuntament, Ses Majestats es dirigiran a tots els xiquets i xiquetes de Vila-real, que corejaran la popular cançó de Reis, el Tirorí, tirorí.

Després de la desfilada, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats pels patges i l'organització de la Joventut Antoniana, començaran el repartiment de regals a les cases vila-realenques que ho hagen sol·licitat. Per a fer-ho, cal dirigir-se els dies 2, 3 i 4 de gener, d'11.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, al convent dels Pares Franciscans. 

A més de les activitats habituals, la programació es completa enguany amb la conferència de l'historiador Francisco José Gómez, no apta per a xiquets, amb motiu del centenari de l'organització solidària. L'historiador oferirà un repàs a la història de Nadal i els Reis d'Orient. La programació del centenari comptarà també en els pròxims mesos amb les conferències del cardenal Carlos Amigó i el pare Ángel, el pròxim 2 de març. 

"La Cavalcada de Reis és una de les nits més importants i màgiques de l'any a Vila-real, gràcies a la Joventut Antoniana i a la gran labor que realitzen al llarg de l'any. Per açò, animem els xiquets, xiquetes, majors i adults de totes les edats al fet que participen en els actes de Nadal i Reis de l'entitat i que canten el Tirorí, tirorí perquè la màgia i la solidaritat d'aquesta nit s'allargue durant tot el 2018", apunta Gil.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es