Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real presentarà les innovadores eines creades en el projecte MEDES durant les IX Jornades d'Alumnes Mediadors

tornar Imprimir

dilluns, 25 de desembre de 2017

Sala de premsa, Cooperació, Solidaritat i Integració

Vila-real presentarà les innovadores eines creades en el projecte MEDES durant les IX Jornades d'Alumnes Mediadors

El projecte Erasmus+ MEDES: Mediació escolar com a metodologia innovadora per a la prevenció de l'abandó escolar prematur segueix avançant amb la creació de noves eines, que es presentaran durant les IX Jornades d'Alumnes Mediadors i II Trobada d'Innovació i Excel·lència Educativa, que tindrà lloc el pròxim 21 de març.

El projecte que lidera l'Ajuntament de Vila-real com a soci fundador i en el qual l'IES Miralcamp participa com a soci -juntament amb entitats com El Porc Espí, l'Istituto Comprensivo, la Cooperativa Sociale Ítaca i l'Ajuntament de Sacile (Itàlia)-, ha evolucionat cap a la creació d'una nova pàgina web en la qual s'oferirà informació del projecte, així com eines amb un curs de mediació escolar i una guia d'implementació de la mediació en un centre educatiu.

"Materials que es donaran a conéixer en la jornada, que comptarà amb la visita d'un grup d'alumnes i professors italians, que es trobaran a Vila-real participant en un intercanvi d'alumnes mediadors amb l'IES Miralcamp, dins del projecte MEDES", tal com ha explicat el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela. Mediació, gestió d'emocions, noves metodologies i enfocaments educatius són alguns dels temes que es tractaran durant la 9a edició, de la mà de professionals de l'educació i l'ensenyament, tots ells d'especial rellevància en el món educatiu.

L'IES Miralcamp compta ja amb un projecte propi que sota el títol Aules en peu de pau abasta des de la mediació fins a altres actuacions i matèries com poden ser la intel·ligència emocional o el programa de l'alumne ajudant, creat gràcies a l'intercanvi d'experiències amb altres professionals i centres educatius que aborden aquest tema.

L'objectiu del projecte MEDES és harmonitzar una nova aproximació metodològica de la mediació escolar que tinga també en compte els resultats de l'anomenada mediació humanística italiana, per a crear un procediment innovador aplicable en l'àmbit europeu. Per a aconseguir aquest objectiu, a més de crear un manual d'ús de la mediació, el programa incideix en la formació d'adults i joves, aquests últims seleccionats entre els estudiants dels dos instituts col·laboradors.

Els alumnes es trobaran en una setmana de treball, socialització i experiència comuna a Vila-real al març i al maig ho faran a Sacile. Aquesta última trobada s'emmarcarà en la conclusió del projecte i presentació dels resultats.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es