Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials afavoreix la inserció sociolaboral de 153 persones en exclusió amb el pla d'itineraris personalitzats de la Generalitat

dimarts, 2 de gener de 2018

Álvaro Escorihuela presenta el balanç dels Itineraris d'inserció

El programa d'Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social, impulsat durant 2017 per la Regidoria de Serveis Socials i finançat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a través de fons europeus, ha beneficiat 153 persones a Vila-real. El pla ha permés ajudar els usuaris de manera individualitzada a millorar les competències sociolaborals mitjançant tasques d'orientació, acompanyament, formació, prospecció i intermediació laboral, per a reforçar d'aquesta manera la tasca de l'equip base de Serveis Socials.

El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha fet balanç aquest matí de la primera edició del programa, que, assenyala, "s'ha demostrat un instrument molt eficaç per a donar suport a les persones amb dificultats per a accedir a un lloc de treball que els permeta fer front a un projecte de vida". "Amb l'atenció personalitzada de l'equip tècnic del programa i l'assistència del personal de Serveis Socials, durant poc més de tres mesos, hem pogut dotar més de 150 persones de recursos i habilitats per a la seua integració en múltiples aspectes", indica el regidor, que recorda que el programa d'itineraris d'inserció ha comptat amb una subvenció de prop de 150.000 euros de la Conselleria per a la contractació de vuit tècniques i una coordinadora del projecte. "Novament, es demostra que la prioritat d'aquesta Generalitat és la de rescatar persones, dotant els ajuntaments de recursos per a poder impulsar programes específics i atendre les necessitats d'aquells que necessiten el suport de la societat per a normalitzar les seues vides", afegeix. En aquesta línia, Escorihuela recorda que, amb el Govern del Botànic, el departament de Serveis Socials ha triplicat l'aportació autonòmica, amb 900.000 euros enfront dels 330.000 euros de 2015.

Els Itineraris integrats d'inserció sociolaboral han comptat amb un programa d'accions formatives pròpies, de les quals s'han beneficiat un total de 85 persones. En concret, s'han impartit tallers de recerca de treball utilitzant el mòbil o l'ordinador, per a la millora de l'ocupabilitat i per a ajudar els usuaris a superar una entrevista de selecció. A banda d'aquestes accions, també s'han derivat altres participants a diversos recursos formatius dependents de la corporació o d'entitats col·laboradores, en funció dels perfils i necessitats específiques diagnosticades per les orientadores. Aquest pla formatiu es completa amb formacions externes, dirigides a l'obtenció del carnet de conducció de carretons elevadors, que han aconseguit 15 dels participants, i del carnet de manipulador d'aliments, que han obtingut 27 usuaris. "Es tracta de dues acreditacions molt demandades en el mercat laboral i que són bàsiques per tal d'incrementar les possibilitats d'inserció en l'àmbit industrial i en el de la restauració", destaca Escorihuela.

Quant al perfil dels participants, la majoria són dones (98), amb edats compreses entre els 21 i els 60 anys, i de nacionalitat espanyola (112 usuaris). A més, 20 dels beneficiaris del programa són persones amb diversitat funcional. De tots ells, un 18% (28 persones) han trobat una feina abans de finalitzar el programa d'inserció.

"Amb aquestes dades, el balanç del programa és molt positiu, a pesar del curt període de temps en el qual s'ha desenvolupat", valora el regidor. En aquesta línia, Escorihuela avança que el departament de Serveis Socials està treballant ja per presentar-se a la segona convocatòria del programa, una vegada la Conselleria publique les bases.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es