Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real s'uneix contra la violència masclista i decreta tres dies de dol oficial per l'assassinat d'Andrea Carballo Claramonte

dimarts, 9 de gener de 2018

Tres minuts de silenci per l'assassinat masclista d'Andrea Carballo_2

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real s'ha reunit en sessió extraordinària i urgent per a declarar el dol oficial de la ciutat durant tres dies per l'assassinat masclista d'Andrea Carballo Claramonte. Una vegada conclosa la investigació, la Delegació del Govern per a la violència de gènere ha determinat que es tracta d'un nou cas de violència de gènere, per la qual cosa les banderes de l'Ajuntament onejaran a mitja asta i s'han suspés tots els actes oficials durant els tres dies de dol.

Després del Ple, en el qual la corporació municipal ha aprovat una declaració institucional en memòria de la jove i contra la violència masclista, s'han guardat tres minuts de silenci en condemna cap a aquest assassinat i contra totes les violències masclistes, que ha comptat amb la presència de la família i amics d'Andrea Carballo. Al costat de l'alcalde i corporació municipal, han participat en la concentració el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles; el secretari autonòmic d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

"Vila-real ha viscut unes setmanes molt difícils. Hem perdut una veïna molt jove perquè un home, la seua exparella, va decidir que podia disposar de la seua vida", ha assenyalat l'alcalde, José Benlloch. "Si ja és dur el colp de perdre un ésser estimat, encara ho és més quan es produeix en aquestes circumstàncies, en aquestes dates i amb la confusió generada socialment i mediàticament", ha incidit. "El dolor s'ha vist augmentat per les circumstàncies d'un assassinat que feia necessària una recerca prèvia. L'obligació, com a institució pública, de seguir els protocols establerts per les autoritats competents, comprensibles, ha demorat molt més del que ens agradaria poder mostrar públicament el nostre dol com a societat. I no ha sigut gens fàcil", adverteix.

"Andrea és la víctima número 49 de la violència contra les dones el 2017, una xacra social que ens avergonyeix a tots i que hem de condemnar junts, com sempre hem fet, per a exigir més esforços i tolerància zero a les institucions que tenen la capacitat de posar més mitjans per a evitar aquests assassinats", agrega Benlloch, qui ha felicitat tota la societat vila-realenca per "l'exemple de conscienciació i condemna contra la violència masclista" mostrat en la manifestació convocada diumenge passat.

La declaració institucional aprovada en el Ple recorda que el 2017 han perdut la vida 49 dones i vuit menors a tot l'Estat víctimes de la violència de gènere i encara queden quatre assassinats més en investigació. "La violència de gènere té les seues arrels en la històrica desigualtat que han tingut i encara tenen les dones, per això és fonamental abordar la seua eradicació des de les polítiques d'igualtat, per afavorir una cultura de la igualtat enfront d'una cultura de la submissió", resa el text. A més de demanar mesures polítiques i institucionals des de diferents àmbits per a abordar el problema i donar resposta a les víctimes, se sol·liciten recursos i personal especialitzat.

Per aquest motiu, l'Ajuntament dedica un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere, especialment Andrea Carballo, a més de manifestar el seu pesar i suport a la família de la víctima. El consistori declara la seua voluntat de fer de la prevenció una política prioritària i transversal i exigeix als governs estatal i autonòmic més mesures de protecció. "No tolerarem ni una dona menys, ni una víctima més", ha manifestat l'alcalde en nom de la ciutat de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple extraordinari per l'assassinat masclista d'Andrea Carballo Tres minuts de silenci per l'assassinat masclista d'Andrea Carballo_1 Tres minuts de silenci per l'assassinat masclista d'Andrea Carballo
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es