Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

El Grup de Dones de Vila-real organitza una excursió a València per a conéixer la ruta 'Camins en femení'

tornar Imprimir

dijous, 11 de gener de 2018

Igualtat, Sala de premsa

El Grup de Dones de Vila-real organitza una excursió a València per a conéixer la ruta 'Camins en femení'

El Grup de Dones de Vila-real ha organitzat una excursió a València per a participar en la ruta Camins en femení, que posa de relleu la trajectòria de dones rellevants de la història. La cita, patrocinada per la Regidoria d'Igualtat, tindrà lloc el 28 de gener i servirà per a reivindicar el treball de les dones al llarg de la història.

La jornada, per a la qual ja estan obertes les inscripcions a la Casa dels Mundina, compta amb una visita guiada al museu de la seda i a la ruta Camins en femení i passarà per enclavaments com les Torres de Serrans, la casa-taller del pintor Juan de Juanes, el portal de la Valldigna, el Palau de la Generalitat, la Seu de València, l'Almoina i La Nau. "València és una ciutat en la qual les seues dones han tingut una gran rellevància, tot i que passen desapercebudes en la història tradicional", explica la regidora d'Igualtat, Rosario Royo. "Per aquest motiu, s'organitza aquesta ruta, que ens endinsarà en les vides de les primeres universitàries, inventores, impressores, escriptores i reines poderoses, que serviran com una xicoteta mostra d'algunes valencianes que van trencar amb els rols socials des de l'època romana fins al segle XX", assegura.

Dones com la romana Viria Acte, la virreina Germana de Foix, l'esposa de Jaume I, Violant d'Hongria, la humanista Mencia de Mendoza o la reina Maria de Castella són algunes de les protagonistes, que se sumen a l'abadessa i escriptora Sor Isabel de Villena, la impressora Jerónima Gales, les pintores Dorotea i Margarita Juanes -filles del reconegut pintor-, la primera transexual executada a Espanya, Margarida Borrás, la primera advocada col·legiada del país, Concepció Aleixandre, la primera universitària valenciana, Manuela Solís, i la feminista María Cambrils.

La regidora d'Igualtat anima a totes les persones interessades a participar en la jornada, amb eixida de Vila-real a les 10.00 i tornada a les 20.00 hores aproximadament.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es