Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real inicia les obres de pavimentació i posada a punt dels carrers de les Corts Valencianes i Alfons el Magnànim

dissabte, 13 de gener de 2018

Obres als carrers de les Corts Valencianes i d'Alfons el Magnànim

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat les obres de condicionament dels carrers de les Corts Valencianes i Alfons el Magnànim, obertes de manera provisional en la passada legislatura. Els treballs suposen una actuació integral de pavimentació i posada a punt amb els quals l'equip de govern dóna resposta a una demanda històrica dels veïns del barri de Botànic Calduch. 

La intervenció es divideix en dos projectes diferents. D'una banda, els tècnics treballen en la pavimentació i il·luminació del carrer de les Corts Valencianes, amb un pressupost de 43.583 euros, mentre que, d'altra banda, s'asfaltarà també el carrer d'Alfons el Magnànim, per un valor de 39.673 euros. Ambdues actuacions suposaran una important millora en les condicions d'accessibilitat, estètica i seguretat a la zona. 

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, assenyala que, "amb aquesta actuació, quedaran arrere les penoses condicions en les quals vam trobar tots dos vials el 2011, quan vam haver d'obrir-los amb molt esforç de manera provisional per a facilitar l'accés als veïns". No obstant això, demana disculpes als residents per les molèsties que han patit durant aquests anys i les que puguen derivar-se de les obres en curs. "Treballem perquè els veïns de Botànic Calduch prompte puguen gaudir dels seus carrers en les millors condicions possibles", incideix Obiol. 

En aquesta línia, l'edil recorda que, si bé aquests treballs són de major envergadura que l'obertura provisional inicial dels carrers, encara no són definitius. "Els terrenys d'aquests vials mai han sigut de l'Ajuntament, per la qual cosa no hem pogut encara donar la solució d'urbanització definitiva que ens hauria agradat, però, amb molt d'esforç i negociacions, hem arribat a un acord amb els propietaris del sòl per a poder pavimentar i millorar tots dos vials quant a seguretat i condicionament de l'entorn", argumenta. "Encara que no és possible legalment urbanitzar ni actuar de manera definitiva, la solució que adoptem ara suposarà una notable millora en les condicions d'aquests dos carrers, que queden més definits i asseguren el seu ús amb totes les garanties per a un llarg període de temps", indica. 

Obiol assegura, a més, que els veïns de Botànic Calduch han estat informats en tot moment dels passos adoptats per a fer possible aquesta solució, tant a través de l'associació de veïns com en la campanya L'alcalde al barri, quan, tant Obiol com l'alcalde, José Benlloch, van traslladar als residents en quin punt es trobava el cas. "Sempre hem tingut un compromís amb el barri de Botànic Calduch, una zona en expansió que no sempre ha comptat amb l'atenció necessària. Amb aquests treballs de pavimentació i condicionament viari, complim la nostra paraula", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Obres als carrers de les Corts Valencianes i d'Alfons el Magnànim_2 Obres als carrers de les Corts Valencianes i d'Alfons el Magnànim_1 Obres als carrers de les Corts Valencianes i d'Alfons el Magnànim_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es