Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial es consolida i celebra la tercera edició a Vila-real el 21, 22 i 23 de març

dimecres, 17 de gener de 2018

Presentació del III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real es consolida i celebrarà la seua tercera edició els dies 21, 22 i 23 de març, i convertirà novament la ciutat en referent en mediació en l'àmbit internacional. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, acompanyada per l'intendent general en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i la inspectora responsable de la Unitat de Mediació Policial, Rosana Gallardo, ha presentat la nova edició del seminari, que tornarà a reunir a la ciutat ponents de reconegut prestigi de l'àmbit policial, universitari i judicial. Entre les novetats d'aquesta edició, el Congrés comptarà amb tallers pràctics, motiu pel qual s'ha decidit traslladar l'acte al Centre de Congressos, Fires i Trobades. 

"A Vila-real comptem amb una policia molt formada, capaç d'innovar i reinventar-se per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans", destaca Gómez, qui assegura que "el trasllat a una nova ubicació permet al Congrés seguir creixent per a consolidar Vila-real com la capital de la mediació policial que som". "Des dels inicis de la mediació policial a la ciutat, el 2004, s'ha evolucionat molt i ara comptem amb un congrés que cada vegada genera més expectatives, per la qualitat dels seus ponents i un mètode, l'aposta per la pau, que ha donat molt bons resultats no solament a Vila-real sinó també a altres municipis i països amb els quals col·laborem", puntualitza Nieto.

En aquesta tercera edició, el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial comptarà amb experts de diferents països que reflexionaran sobre la mediació. A més del psicòleg i coach Pascual Benet i del criminòleg Vicente Garrido, un dels ponents més esperats és Jean Paul Lederach, a qui se sumarà una taula de debat amb representants dels municipis on s'ha implantat la mediació policial, després de la formació inicial a Vila-real. "Cada vegada són més i ens costa més treball aconseguir lloc per a tots, la qual cosa és una bona notícia", assenyala Gallardo. "Estem molt il·lusionats perquè mai vam pensar en els inicis que açò evolucionaria d'aquesta manera; es tracta d'un projecte que naix i creix a Vila-real però que integra totes les policies per a seguir evolucionant tots junts", agrega la inspectora, que posa l'accent en l'objectiu de la mediació policial per a aconseguir efectes pacificadors. "La mediació és una funció pròpia de la policia, volem un cos policial evolucionat, més psicològic, més empàtic, solidari, compassiu i ètic; el policia del món globalitzat haurà d'aprendre a cuidar més dels altres, perquè sempre cal anar un pas més enllà del que ja es fa i davant els conflictes el més important serà donar una resposta institucional", puntualitza. 

La regidora de Seguretat Ciutadana convida tots els interessats a inscriure's i participar en el Congrés, en el qual també es lliurarà el III Premi Josep Redorta Llorente en Mediació Policial Ciutat de Vila-real. Des de hui està obert el formulari d'inscripcions a través del web www.congresomediacionpolicial.com. En l'organització d'aquesta tercera convocatòria, participen també la Regidoria de Congressos i la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI, l'Ivaspe i la Policia de Colòmbia, entre altres organismes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es