Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial -> Notícies del congrés

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial es consolida i celebra la tercera edició a Vila-real el 21, 22 i 23 de març

tornar Imprimir

dimecres, 17 de gener de 2018

Relacions institucionals, Universitats, Policia Local, Sala de premsa, Seguretat ciutadana

Presentació del III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial es consolida i celebra la tercera edició a Vila-real el 21, 22 i 23 de març

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real es consolida i celebrarà la seua tercera edició els dies 21, 22 i 23 de març, i convertirà novament la ciutat en referent en mediació en l'àmbit internacional. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, acompanyada per l'intendent general en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i la inspectora responsable de la Unitat de Mediació Policial, Rosana Gallardo, ha presentat la nova edició del seminari, que tornarà a reunir a la ciutat ponents de reconegut prestigi de l'àmbit policial, universitari i judicial. Entre les novetats d'aquesta edició, el Congrés comptarà amb tallers pràctics, motiu pel qual s'ha decidit traslladar l'acte al Centre de Congressos, Fires i Trobades. 

"A Vila-real comptem amb una policia molt formada, capaç d'innovar i reinventar-se per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans", destaca Gómez, qui assegura que "el trasllat a una nova ubicació permet al Congrés seguir creixent per a consolidar Vila-real com la capital de la mediació policial que som". "Des dels inicis de la mediació policial a la ciutat, el 2004, s'ha evolucionat molt i ara comptem amb un congrés que cada vegada genera més expectatives, per la qualitat dels seus ponents i un mètode, l'aposta per la pau, que ha donat molt bons resultats no solament a Vila-real sinó també a altres municipis i països amb els quals col·laborem", puntualitza Nieto.

En aquesta tercera edició, el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial comptarà amb experts de diferents països que reflexionaran sobre la mediació. A més del psicòleg i coach Pascual Benet i del criminòleg Vicente Garrido, un dels ponents més esperats és Jean Paul Lederach, a qui se sumarà una taula de debat amb representants dels municipis on s'ha implantat la mediació policial, després de la formació inicial a Vila-real. "Cada vegada són més i ens costa més treball aconseguir lloc per a tots, la qual cosa és una bona notícia", assenyala Gallardo. "Estem molt il·lusionats perquè mai vam pensar en els inicis que açò evolucionaria d'aquesta manera; es tracta d'un projecte que naix i creix a Vila-real però que integra totes les policies per a seguir evolucionant tots junts", agrega la inspectora, que posa l'accent en l'objectiu de la mediació policial per a aconseguir efectes pacificadors. "La mediació és una funció pròpia de la policia, volem un cos policial evolucionat, més psicològic, més empàtic, solidari, compassiu i ètic; el policia del món globalitzat haurà d'aprendre a cuidar més dels altres, perquè sempre cal anar un pas més enllà del que ja es fa i davant els conflictes el més important serà donar una resposta institucional", puntualitza. 

La regidora de Seguretat Ciutadana convida tots els interessats a inscriure's i participar en el Congrés, en el qual també es lliurarà el III Premi Josep Redorta Llorente en Mediació Policial Ciutat de Vila-real. Des de hui està obert el formulari d'inscripcions a través del web www.congresomediacionpolicial.com. En l'organització d'aquesta tercera convocatòria, participen també la Regidoria de Congressos i la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI, l'Ivaspe i la Policia de Colòmbia, entre altres organismes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es