Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Benlloch ultima amb el Consell la creació a Vila-real del primer Centre d'Atenció Primerenca per a menors amb discapacitat

dissabte, 20 de gener de 2018

Reunió per a la creació del Centre d'Atenció Primerenca

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han mantingut una reunió amb la directora territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, Carmen Fenollosa, per a ultimar els detalls de la creació del primer Centre d'Atenció Primerenca per a menors amb problemes de desenvolupament que tindrà la ciutat. El Centre, que se situarà a l'edifici Maria de Luna, oferirà 50 places per a l'assistència individualitzada de xiquets i xiquetes fins a 6 anys amb discapacitat o risc de patir-ne, a més de tractament i orientació. 

"El Centre d'Atenció Primerenca entrarà en funcionament aquest mateix any, gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, per a sumar-se als recursos de suport a les persones que l'Ajuntament de Vila-real posa a l'abast de la ciutadania", assenyala Escorihuela, qui recorda "l'especial sensibilitat" de l'equip de govern local per a l'atenció a les capacitats diferents i la implementació de polítiques inclusives. "En el cas del CAT, es tracta de garantir la millor atenció possible a famílies que veuen com els seus xiquets xicotets tenen o poden tenir determinats problemes de desenvolupament. Fins ara, els veïns de Vila-real que es trobaven en aquesta situació havien de desplaçar-se a altres centres de la província; amb aquest nou recurs, trobaran l'assistència que necessiten, el diagnòstic, tractament especialitzat i l'orientació individualitzada per a les famílies", argumenta el regidor.

La creació del Centre d'Atenció Primerenca està dotada en els pressupostos de la Generalitat amb una línia nominativa de 68.000 euros, per a la posada en funcionament del servei aquest mateix any. El centre disposarà de 50 places, principalment dirigides a menors d'entre 0 i 3 anys, si bé s'atendran també problemàtiques de desenvolupament fins als 6 anys. Els usuaris seran derivats pels equips de valoració de la discapacitat i els serveis de Pediatria. 

En l'actualitat, uns 30 menors de Vila-real estan en aquesta situació i han sigut derivats a altres punts de la província. Aquest centre no solament permetrà prestar el servei que necessiten aquestes famílies, sinó també atendre usuaris d'altres municipis. "Vila-real ha sigut sempre referent i capital de serveis comarcal; ser-ho de nou en un àmbit tan sensible, per oferir el suport a aquests xiquets i xiquetes, a les seues famílies, que es troben amb la realitat de la discapacitat a edats tan primerenques, és un orgull i una mostra del nostre compromís ineludible amb les persones i amb l'àmbit sociosanitari, que reforça la marca local de Ciutat de la Salut i l'Esport", incideix Benlloch.

Tant l'alcalde com Escorihuela han agraït a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives el compromís amb els vila-realencs i amb la dotació de nous recursos per a "millorar la vida de les persones". En aquesta línia, el regidor de Serveis Socials recorda que els pressupostos de la Generalitat per a 2018 contemplen un increment de 200.000 euros en la partida destinada a aquesta àrea pel que fa a l'any passat. En relació al 2015, l'ingrés autonòmic a la partida de Serveis Socials s'ha triplicat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es