Inici

La Fundació Caixa Rural Vila-real i l'Ajuntament llancen 12 vídeos per a conscienciar sobre la cura del medi ambient

dijous, 25 de gener de 2018

Ruta botànica del Termet

La Fundació Caixa Rural Vila-real i la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic inicien aquest divendres una sèrie de microdocumentals que pretenen conscienciar la població sobre la importància de tenir cura del medi ambient i destacar les accions que es realitzen a Vila-real per a protegir el planeta. El primer vídeo, que es llançarà el 26 de gener coincidint amb el Dia Nacional de l'Educació Ambiental, mostra el treball que realitza el Centre d'Educació Ambiental El Termet de Vila-real, el qual es va crear el 1986 en aquest paratge tan emblemàtic. Gràcies a aquest centre ambiental, més de 70.000 alumnes i 6.000 docents han conegut espais naturals com la Serra d'Espadà o el riu Millars en els últims 33 anys. 

El mes de febrer, la productora Escribo tu vida, encarregada de realitzar els 12 documentals, ha preparat un vídeo sobre el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per a la commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides. S'hi donarà a conéixer aquest espai natural, que compta amb 490 hectàrees on habiten animals com la tortuga de riu o la llúdria. En els mesos següents també es tractaran temes com el bosc del Termet, la contaminació acústica a Vila-real, la importància de reciclar, i es donaran a conéixer els arbres monumentals de la localitat, així com el paper del farmacèutic i botànic investigador Manuel Calduch Almela, entre altres temes. 

Aquests vídeos estan lligats al calendari solidari de 2018 que va presentar la Fundació Caixa Rural en el mes de desembre dedicat al medi ambient, en el qual es remarquen els dies ambientals que se celebren per tot el món. Així mateix, l'almanac recull tots els problemes de caràcter mediambiental relacionats amb el reciclatge, la recollida selectiva de residus, la contaminació atmosfèrica, la depuració de les aigües residuals o la contaminació acústica, entre d'altres. Enguany, els beneficis d'aquest calendari solidari s'han destinat a Enach, l'Associació de Malalties Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro, que pretén continuar amb la investigació d'aquesta malaltia i ajudar molts xiquets que la pateixen.

Galeria multimèdia

Imatges

CEA El Termet_3 CEA El Termet_4
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es